Olaylı maçta tutuklu sayısı arttı, Ertuğrul Doğan isyan etti: 'Adalet nerede?'

Olaylı maçta tutuklu sayısı arttı, Ertuğrul Doğan isyan etti: 'Adalet nerede?'
Süper Lig'de oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra çıkan olaylar sebebiyle adliyeye sevk edilen 13 kişiden 5'i tutuklandı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan yaşanan gelişmelere tepki göstererek "Bunun neresinde adalet...
Süper Lig'de oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra çıkan olaylar sebebiyle adliyeye sevk edilen 13 kişiden 5'i tutuklandı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan yaşanan gelişmelere tepki göstererek "Bunun neresinde adalet var?" dedi.

Pazar günü oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinden sonra sahaya inen Trabzonsporlu taraftarların Fenerbahçeli futbolculara saldırması gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor.

Maçın bitimiyle çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 13 kişiden, sahaya ilk giren maskeli H.Ç., korner direğiyle sarı laciverti oyunculara doğru koşan E.T., sahaya giren taraftarlardan M.H.K, K.O ve O.B tutuklandı. Adliyeye getirilen diğer şüphelilerin savcılık işlemleri sürüyor.

Hem Fenerbahçe camiasından hem de Trabzonspor'dan açıklamalar yapılıyor. Son olarak Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan basın toplantısı düzenledi.

'Delikanlılığa sığmaz'

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "Ben Trabzonspor Kulübü Başkanı olarak şunu net söyleyeyim. Trabzonspor, yaşanan olaylar nedeniyle ceza almayı hak etmiştir. Daha önce bu ülkede pek çok maçta sahaya yabancı madde atıldı, stadyumlar yakıldı, polis arabaları ters çevrildi. Ancak Türkiye'de ilk defa bir şey oldu; sahaya giren bir taraftar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişken şer*fsizce bir saldırıya uğradı... Yerde yatan adamın kafasına vurmak delikanlılığa sığmaz...

Türkiye'de bu güzide şehrin, güzide taraftarı hakkında böyle konuşanlardan tek tek hesap sorulacak.

"Adalet nerede"

Sahaya giren taraftarların tutuklandığı haberlerini aldıklarını belirten Doğan, "Ben merak ediyorum. Türkiye'nin neresinde, hangi şehrine sahaya giren biri herhangi bir darp olayına girmediği halde tutuklanmıştır. Bunun neresinde adalet var?" açıklamasını yaptı.