Olmaz böyle adalet

Olmaz böyle adalet
Ordu’da bir aracın camına “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilginize” notu bırakan Süleyman Uysal, oturduğu sitenin otoparkında gözaltına alındı. Söz konusu aracın sahibinin savcı, eşinin ise hakim olduğu...

Ordu’da bir aracın camına “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilginize” notu bırakan Süleyman Uysal, oturduğu sitenin otoparkında gözaltına alındı. Söz konusu aracın sahibinin savcı, eşinin ise hakim olduğu öğrenildi. Gazete Pencere’ye konuşan Uysal’ın avukatı ise suçlamanın “mala zarar verme” ve” imzasız mektup yoluyla tehdit” olduğunu söyledi.
Gözaltına alınarak Ünye Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Uysal’a bu nota ilişkin sorular soruldu. Uysal’ın avukatı Yiğit Küçükoğlu, “Müvekkilim ile alakası olmayan bir şekilde aracın ön sileceğinin kırık olduğunu söylediler” dedi. Uysal emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, ancak dün tekrardan nöbetçi savcı tarafından ifadeye çağırıldı.
Olayın kamuoyunda tepki çekmesinin ardından Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, aracın sahibi olan savcının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı ve kameralar incelenerek Uysal’ın kimliğinin tespit edildiği belirtildi.
SUÇLAMA: İMZASIZ MEKTUPLA TEHDİT
Süleyman Uysal’ın avukatı Yiğit Küçükoğlu olayı şöyle anlattı:
“Süleyman Uysal oturduğu sitenin otoparkına aracıyla giriyor. Otoparkın araç giriş-çıkış yoluna park edilmiş bir araba görüyor, Ordu plakası değil. Aracın sitede oturmayan birine ait olduğunu düşünerek nazikçe bir not yazıyor ve arka camına bırakıyor. Sonra evine çıkıyor ve 1 saat sonra site sakinlerinin Whatsapp grubunda site yöneticisi ‘Notu yazan arkadaş kimse otoparka gelebilir mi?’ diye mesaj atıyor. Müvekkilim otoparka iniyor ve karşılarında kolluk kuvvetlerini görüyor. Müvekkilimin bıraktığı not dışında aracın ön sileceğinde bir kırık olduğunu söylüyorlar ve ‘imzasız mektupla tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarını isnat ederek müvekkilim şüpheli sıfatıyla gözaltına alınıyor, herhangi bir davet olmaksızın gözaltı işlemi uygulanıyor. Daha sonra akşam saatlerinde serbest bırakıldıktan sonra bugün tekrardan nöbetçi savcılık ifade aldı. Soruşturma açık devam ediyor. Araç sahibi hanımefendi ve eşi yargı mensubu.”
İNCELEME İZNİ
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ünye Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet savcısının müşteki olarak yer aldığı soruşturmayla ilgili HSK’ya inceleme izni verdi.