Ölü sayısı 40 bin 642

Ölü sayısı 40 bin 642
Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde Kanatlı Apartmanı’nın enkazından biri çocuk 3 kişi depremin 296. saatinde sağ çıkarıldı. Arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı Samir Muhammed Accar ve eşi Ragda ambulansla hastaneye kaldırıldı,...

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde Kanatlı Apartmanı’nın enkazından biri çocuk 3 kişi depremin 296. saatinde sağ çıkarıldı. Arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı Samir Muhammed Accar ve eşi Ragda ambulansla hastaneye kaldırıldı, 12 yaşındaki çocukları ise enkazdan çıkarıldıktan sonra yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Aynı enkazda, çiftin 2 çocuğunun daha hayatını kaybettiği belirtildi. ABD’de yaşayan Türk asıllı doktor Mehmet Öz, Samir Muhammed Accar'ı hastanede ziyaret etti. En küçük evladının depremden önce meyve almasını istediği anlatan Accar, bunu yerine getiremediği için duyduğu üzüntüyü gözleri dolarak anlattı. Accar, hayatta kalabilmek için kendi idrarını içtiğini söyledi.

Arama kurtarma faaliyetleri sona eriyor

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yaptığı açıklamada arama-kurtarma çalışmalarının bu akşam büyük oranda sonlandırılmış olacağını duyurdu. Sezer, “Hatay’da dün (önceki gün) 200 kadar binada arama-kurtarma çalışması yapılıyordu, bugün (dün) 98’e düştü. Kahramanmaraş’ta 19 binamız kaldı, Adıyaman’da da Çınar Sitesi’nde çalışmalar devam ediyor. 13 bine yakın arama-kurtarma personelimiz Hatay’da görev yapıyor” dedi. Gaziantep ve Diyarbakır’da arama kurtarma çalışmalarının dün sona erdiği açıklandı.

“En az 14 gün devam etmeli”

Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, depremde arama-kurtarma çalışmalarının en az 14 gün devam etmesi gerektiğini söyledi. Sever, “Literatüre göre 13’üncü günde enkazdan sağ çıkarılanlar var. Afette değil ama çöken bir binanın altından 17 gün sonra çıkarılan bir yaralı olduğu söylentisi var. Bu nedenle enkaz kaldırma çalışmalarına başlamak için en az 14 gün beklenmeli” dedi.