Ölümlü set kazası davası: Alec Baldwin yine suçsuzum dedi

Ölümlü set kazası davası: Alec Baldwin yine suçsuzum dedi
Alec Balwin'in elindeki silahla görüntü yönetmeninin vurulup hayatını kaybettiği "Rust" filminin davasında oyuncu, ikinci kez "kasıtsız adam" öldürme ile suçlanıyor. Hollywood yıldızı yeni açılan davada da "suçsuz" olduğunu...
Alec Balwin'in elindeki silahla görüntü yönetmeninin vurulup hayatını kaybettiği "Rust" filminin davasında oyuncu, ikinci kez "kasıtsız adam" öldürme ile suçlanıyor. Hollywood yıldızı yeni açılan davada da "suçsuz" olduğunu öne sürdü.

"Rust" filminin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, Ekim 2021'de sette Alec Baldwin tarafından vurularak hayatını kaybetmişti. 2023 yılının ocak ayında "kasıtsız adam öldürme" ile suçlanan aktörün hakkındaki suçlamalar üç ay sonra düşmüştü.

Yeniden suçlandı

Ortaya çıkan yeni kanıtların ardından 65 yaşındaki oyuncuya yeniden "kasıtsız adam öldürme" suçlaması yöneltildi. The Hollywood Reporter'ın haberine göre, yeni kanıtlarda "oyuncunun tuttuğu silah değiştirilmişti" ifadesi yer alıyor.

Baldwin'in avukatları "Mahkeme gününü bekliyoruz" açıklamasında bulundu. Oyuncu eğer suçlu bulunursa 18 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

65 yaşındaki oyuncunun, mahkeme öncesi verilen belgelerde suçlamaları reddettiği görüldü.

Oyuncu 2021 yılında verdiği röportajda silahın güvenli olduğunu sandığını ve sorumluluk almayacağını söylemişti. Oyuncu "Yaşanan olaydan bir başkası sorumlu ama o kişinin ben olmadığını biliyorum. Sorumlu olduğumu bilseydim kendimi öldürmek isteyebilirdim ve bunu laf olsun diye demiyorum" demişti.

Ne olmuştu?

2021'de ABD'nin New Mexico eyaletinde, "Rust" filminin çekimleri sırasında trajik bir kaza yaşanmıştı. Ünlü aktör Alec Baldwin, sette görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmuş, yönetmen Joel Souza’yı da ağır bir şekilde yaralamıştı. Aktör, görüntü yönetmeninin sette ölümüyle ilgili olarak "kasıtsız adam öldürmeyle" suçlanmıştı.

Gerçek mermi olduğu ortaya çıktı

Setteki ölümlü kazadan sonra ifade veren Baldwin, silahı kendisine yardımcı yönetmen Halls'un verdiğini ve silahın "güvenli" olduğunu söylediğini belirtmişti. Yardımcı yönetmen Halls ise ifadesinde silahın içinde "gerçek mermi" olduğunu bilmediğini söylemişti. Böylelikle Baldwin'in elindeki silahta gerçek mermi olduğu ortaya çıkmıştı.