Ön otopsi bu sorunun yanıtını vermedi: Cinayet mi intihar mı?

Ön otopsi bu sorunun yanıtını vermedi: Cinayet mi intihar mı?
Şanlıurfa’da, zorla gönderildiği medresede intihar ettiği açıklanan Abdülbaki Dakak ile ilgili ön otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda Dakak’ın asılmadan önce öldürülmüş olabileceğine ilişkin bulgular var. Peki Dakak...

Şanlıurfa’da, zorla gönderildiği medresede intihar ettiği açıklanan Abdülbaki Dakak ile ilgili ön otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda Dakak’ın asılmadan önce öldürülmüş olabileceğine ilişkin bulgular var. Peki Dakak kendisini mi astı, öldükten sonra mı asıldı, yoksa asılarak öldürüldü mü?

TIKLAYIN- Kaçak medresenin yanındaki ahırda asılı halde bulunan Abdulbaki Dakak’ın ön otopsi raporu ortaya çıktı

Gazete Pencere'nin konuştuğu ve ön otopsi raporunu inceleyen adli tıp uzmanları ası izinin olduğu yerde, cilt altında ekimozların olması gerektiğine dikkat çekiyorlar. Raporda bu izlere rastlanılmadığı belirtiliyor. Bu da Abdülbaki Dakak’ın öldükten sonra asılmış olma ihtimalini ortaya çıkartıyor.

Uzmanlar kendisini asarak intihar edenlerde hioid kemik ve kıkırdak boynuzlarında kırık bulunduğuna dikkat çekiyorlar, aynı zamanda boyun kıkırdaklarında ekimoz da olayın cinayet mi intihar mı olduğu konusunda bir veri kabul ediliyor. Dakak’ın ön raporunda, o bölgelerde ne ekimoz ne de kırık var. Adli tıp uzmanları, Abdülbaki Dakak’ın intihar ettiği açıklandığı için bu durumu çok kritik ve şaşırtıcı buluyor.

Bu soru işaretleri yapılacak detaylı otopsi sonucunda ortadan kaldırılacak. Çocuk canlı ama baygın halde asıldı mı, asılmadan önce öldürüldü mü, intihar süsü mü verildi yoksa gerçekten zorla gönderildiği medresede baskılara dayanamayıp canına mı kıydı sorularının yanıtı için toksikolojik incelemenin sonuçları beklenecek.