Önce asgari müşterekte mutabık kalalım

Önce asgari müşterekte mutabık kalalım
Pazar günü altılı masanın 2. tur görüşmeleri başlayacak. Ev sahipliğini yapacak CHP, bu toplantı öncesi tek tek parti liderlerini ziyarete ederek görüşmeler yapacak. Davet ziyaretlerinde altı masa toplantısında görüşülecek...

Pazar günü altılı masanın 2. tur görüşmeleri başlayacak. Ev sahipliğini yapacak CHP, bu toplantı öncesi tek tek parti liderlerini ziyarete ederek görüşmeler yapacak. Davet ziyaretlerinde altı masa toplantısında görüşülecek gündem maddeleri de belli oluyor. İlk görüşme Kılıçdaroğlu’nun DEVA lideri Ali Babacan’ı ziyareti ile başladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Temel politika alanlarında asgari müşterek oluşmadan ortak adayın tespit edilmesi doğru değil” dedi. Altılı masanın duruşunun bu olduğunu ifade eden Babacan, “İcra yetkisi nihayetinde bir kişide toplanacak. O kişinin ne yapacağını, nasıl yapacağını adaylığıyla beraber deklare etmesi lazım. Eğitim, sağlık, çevre, ekonomi… Bunlarla ilgili seçim beyannamesi hazırlamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Babacan, geçiş sürecinin yol haritasını hazırladıklarını belirtti.

DEVA Partisi lideri Babacan, haberler.com’a konuştu. Burada gündemi değerlendiren Babacan özetle şunları söyledi:
“Altılı masayla ilgili önemli gündem maddeleri; seçimden parlamenter sisteme geçene kadar ülkenin nasıl yönetileceği… Biz ona geçiş sürecinin yol haritası diyoruz. Altı partinin ortak adayı cumhurbaşkanı seçildiğinde şu andaki sistemin, Anayasa’nın kendisine verdiği yetkileri nasıl kullanacak? Kendisini destekleyen partilerle istişare süreçlerini nasıl işletecek? Biz onları çalışıyoruz.”

ORTAK ÇALIŞMA İRADESİ GÖRDÜM
“Geçen hafta genel başkanlarla her biri 2 buçuk-3 saatlik bire bir, derinlemesine görüşmeler yaptım. Genel başkanların hepsinde ortak çalışma iradesini gördüm. Ama bu kararın resmîleşmesi gerekecek. Ümit ediyoruz ki 2 Ekim toplantısında bu kararımızı resmîleştiririz.”