Ongun: Elinizi tutan yok, bedava yapın

Ongun: Elinizi tutan yok, bedava yapın
2022’nin ilk günlerinde doğalgaz ve elektriğe ek olarak toplu taşıma ücretlerine de çeşitli zamlar geldi. Marmaray da bu zamlardan etkilendi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde...

2022’nin ilk günlerinde doğalgaz ve elektriğe ek olarak toplu taşıma ücretlerine de çeşitli zamlar geldi. Marmaray da bu zamlardan etkilendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde (UKOME) alınan karar doğrultusunda Marmaray’a yüzde 36 zam yapıldı. Böylece tam parkur ücreti 7,75 liradan 12,12 liraya yükselmiş oldu. En kısa yoldaki taşıma ücreti se 5,48 lira olarak belirlendi. Zamların turnikelerde uygulanmaya başlamasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) kararın hukuksuz olduğunu savunan bir açıklama yayımladı:
“01.01.2022 tarihi itibariyle Marmaray hattında uygulanmaya başlayan zamlı tarife, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurumumuzun tüm itirazlarına rağmen hukuksuz bir şekilde yürürlüğe konulmuştur.”
Açıklamada, UKOME kararlarının yürürlüğe girmesi için, UKOME üyesi kurumların üyelerinin imza sürecinin tamamlanması ve kararın Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından onaylanmış olması gerektiği de ifade edildi ve hukuki süreç başlatılacağı belirtildi.

ONGUN’DAN İMZA VURGUSU
TCDD’ye ise yanıt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi. Ongun, sosyal meydada paylaştığı açıklamasında UKOME kararında imzaların mevcut olduğunu belirtti ve “Devlet ‘dedikodu’ yapmaz. UKOME kararında imzalar mevcut. Son günlerde bazı kamu kurumlarımızın tavrı ile trol hesaplar arasında fark göremiyoruz. Devlet kurumları trolleşemez. %125 zamlı elektrik kullanacak TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir. Elinizi tutan yok” ifadelerini kullandı.

UKOME’de 11 İBB temsilcisi ve 14 kamu kuruluşu temsilcisi yer alıyor. UKOME, bir süredir İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talep ettiği İstanbul’daki taksi sayısının artırılmasına yönelik teklifleri reddetmesiyle gündeme geliyordu.