Onlar sayı değil

Onlar sayı değil
Kovid 19’a bağlı ölü sayısının 100 bine dayandığı ABD’de, New York Times gazetesi dün birinci sayfasını “Onlar sadece sayılardan ibaret değil” diyerek vefat edenlerin isimlere ayırdı. Sayfaya ancak bin isim sığdı.ABD’de...

Kovid 19’a bağlı ölü sayısının 100 bine dayandığı ABD’de, New York Times gazetesi dün birinci sayfasını “Onlar sadece sayılardan ibaret değil” diyerek vefat edenlerin isimlere ayırdı. Sayfaya ancak bin isim sığdı.

ABD’de koronavirüsü salgınını etkileri devam ederken, ülkede Kovid-19 kaynaklı ölümler 100 bine dayandı. salgının merkez üssü konumunda olan New York’ta ise korona virüsü nedeniyle 28 bin kişi öldü. ABD merkezli New York Times gazetesi, salgının başından bu yana korona virüsü nedeniyle ölen kişilerin isimlerini birinci sayfaya taşıdı.
İSİMLER SIĞMADI
New York Times’ın ilk sayfasında, korona nedeniyle ölenlerin isimleri “Hesaplanamaz bir kayıp” manşetiyle verildi. ABD’de korona virüsü nedeniyle ölen bin kişinin isimlerinin yazıldığı ilk sayfada, “Onlar sadece bir listedeki isimler değildi. Onlar bizdik” ifadeleri kullanıldı. 100 bin psikolojik sınırını geçmeye çok yakın olan gazetenin ilk sayfasında yaklaşık 1.000 isim varken diğer isimler de arka sayfalarda yer buldu.

HER YAŞAM BENZERSİZDİR

Gazetenin grafik bölümünden Simone Landon, ‘kaybedilen her yaşamın benzersizliğini anlatmak için’ böyle bir yöntem seçtiklerini söyledi. Ölenler hakkında birkaç cümleye de yer verildi:
Lila Fenwick, 87 – Harvard Hukuk Fakültesi’nden mezun olan ilk siyah kadın.
Romi Cohn, 91 – 56 Yahudi aileyi Gestaponun elinden kurtardı.
April Dunn, 33 – Engelli hakları savunucusu.
Frank Gabrin, 60 – Eşinin kollarında ölen acil servis doktoru.
Skylar Herbert, 5 – Michigan’ın en genç korona kurbanı.