Onlarla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız

Onlarla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP’nin İstanbul’daki 39 ilçe başkanı da grup toplantısına...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP’nin İstanbul’daki 39 ilçe başkanı da grup toplantısına katıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kaftancıoğlu’nu “İstanbul kale komutanımız, cesur yürekli kadın” olarak takdim etti.

Seçim güvenliği tartışmalarında adı sık sık gündeme gelen SADAT’a da değinen CHP lideri, “Biz hayatta olduğumuz sürece, mücadele ettiğimiz sürece SADAT ve benzerlerinden asla çekinmeyin, korkmayın. Çünkü biz Kuvâ-yi Milliye’ciyiz” dedi.

Muhafazakar genç kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Şuna inanmanızı isterim; CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık birlikteyiz, artık beraberiz. Aynı değerleri savunuyoruz. aynı değerleri savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SUÇ ORTAKLIĞI’
CHP lideri, verilen kamu garantilerine, iptal edilip daha yüksek bedelle verilen ihalelere ise sert tepki gösterdi. Daha önce yaptığı helalleşme çağrısına göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “Suç ortaklığı en güçlü ortaklıktır. Buradaki suç ortaklığıdır. Bunlarla helalleşecek miyiz; yok efendim, bunlarla hesaplaşacağız. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormuyorsam siyaseti niye yapıyorum?” diye konuştu.