Önlem var dolu yok

Önlem var dolu yok
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi’nde dün için şiddetli yağış ve dolu uyarısında bulundu. Yurttaşlar sabah saatlerinden itibaren önlemlerini almaya başladı. Fakat dolu yerine sağanak yağış görüldü.İstanbul...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi’nde dün için şiddetli yağış ve dolu uyarısında bulundu. Yurttaşlar sabah saatlerinden itibaren önlemlerini almaya başladı. Fakat dolu yerine sağanak yağış görüldü.
İstanbul için yapılan kuvvetli yağış ve dolu uyarısı üzerine birçok ilçede vatandaşlar, araçlarının üstünü halı, kilim, battaniye, karton kutu gibi çeşitli malzemelerle kapatarak önlem aldı. Bazı yurttaşlar araçlarını AVM’lerin kapalı otoparklarına bırakırken, bazıları da D-100 karayolu güzergahındaki köprülü kavşakların altına park etti.
Dolu için hazırlık yapılırken, dün İstanbul’da birçok noktada sağanak yağmur etkili oldu. Yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. AFAD ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı uyardı.
TEKİRDAĞ’DA HORTUM ÇATILARI UÇURDU
Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde öğleden sonra hortum çıktı. Marmara Denizi’nde ilçenin Bahçelievler ve Mustafa Kemalpaşa mahallesi açıklarında meydana gelen hortum bazı ağaçları devirirken, birçok evin çatısına zarar verip, elektrik tellerini kopardı.
HAFTA SONU ETKİSİNİ KAYBEDECEK
Meteoroloji’nin tahminlerine göre perşembe ve cuma günü etkili olacak zorlu hava şartları cumartesi günü etkisini azaltacak. Pazar gününden itibaren yağışlar yurdu terk edecek.