Organize işler bunlar

Organize işler bunlar
Aynı turnuvaya hem sporcu hem de hakem olarak katılan, Türkiye Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz, annesi ve kendisinin de yer aldığı hakem heyetinin değerlendirmesiyle şampiyon ilan edildi.Elif...

Aynı turnuvaya hem sporcu hem de hakem olarak katılan, Türkiye Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz, annesi ve kendisinin de yer aldığı hakem heyetinin değerlendirmesiyle şampiyon ilan edildi.
Elif Akyüz kurallara aykırı olmasına rağmen aynı turnuvaya hem hakem hem de sporcu olarak katılırken, babası TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün birçok turnuvada akrabası ve yakınlarına görev verdiği öğrenildi. Federasyondan hiçbir yetkili konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.
Kurallara göre bir sporcu hakemlik görevi yaptıktan sonra bir yıl içinde herhangi bir turnuvada yer alamıyor. Katılırsa ceza alıyor.
Haksızlığa karşı mücadele ettikleri için “hain” damgası yediklerini söyleyen Wushu Ulusal Takımı’nın sporcusu Mustafa Seçkin Çelik, “Ben ve arkadaşlarım Covid 19 salgını öncesinde TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün yaptığı haksızlıklara karşı mücadele verip hakkımızı korumak adına kendisine dava açtık” dedi.
Öte yandan Türkiye Wushu Federasyonu daha önce de “mezhepçilik” iddialarıyla gündeme gelmişti. Avrupa Şampiyonu olan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Alevi olduğu için dışlanmıştı.