Orta Çağın kölelik rejimi: Almanya'da mülteciler saatliği 80 sentten zorla çalıştırılacak

Orta Çağın kölelik rejimi: Almanya'da mülteciler saatliği 80 sentten zorla çalıştırılacak
Almanya'nın Thüringen eyaletinin Saale-Orla bölgesinde işsiz mülteciler çöp toplama, bahçıvanlık veya kar temizliği gibi kamu hizmeti işlerini saati 80 sente çalışması kararlaştırıldı.Almanya'nın Saale Orla bölgesinde,...
Almanya'nın Thüringen eyaletinin Saale-Orla bölgesinde işsiz mülteciler çöp toplama, bahçıvanlık veya kar temizliği gibi kamu hizmeti işlerini saati 80 sente çalışması kararlaştırıldı.

Almanya'nın Saale Orla bölgesinde, yoğun göç alan bölgelerde bulunan mülteciler, düşük ücretli temizlik işlerinde çalışmaya zorlanacak. Alman Gazetesi Spiegel'in haberine göre, bölge yöneticisi Christian Herrgott'un kararıyla, ülkeye yeni gelmiş ve işsiz olan mülteciler, günde en az 4 saat olmak üzere saatlik 80 sentlik ücretle çalışmak zorunda kalacaklar. Mültecilerin bu teklifi reddetmeleri halinde ise 180 euroluk yardımları kesilecek.

SPD'li politikacı, Bild gazetesine verdiği demeçte, "Toplu barınma merkezlerinde uzun süren bekleme süreleri yerine, insanları istihdam etmek mantıklı olabilir" açıklamasını yaparken, Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil de, "Mültecilerin entegrasyon oranlarından memnun değilim. Bunu artırmamız gerek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Federal Çalışma Bakanı Heil, zorunlu çalıştırma politikasının amacının 'insanları sosyal hayata adapte etmek' olduğunu savundu ve "Uygulanan program ile mültecileri iş hayatına katarken ayrıca beceri ve niteliklerini tespit ederek somut iş tekliflerinde bulunacağımız bir sistem hazırlandı" ifadelerini kullandı.

Ancak Almanya'nın mültecilere iş bulmada kolaylık sağlamaması, mültecilerin bu tarz programlarda çalışmasını neredeyse zorunlu hale getiriyor. Paylaşılan raporlarda, yeni gelen mültecilere iltica başvurusu ardından ilk 3 ay çalışma izni verilmezken, bu süre zarfında 'kabul merkezinde' yaşamaları gereken mültecilerin neredeyse 6 ila 9 ay boyunca yasal olarak çalışamayacakları belirtiliyor.

Ayrıca, Ağustos 2015'ten sonra sığınma başvurusunda bulunan ve 'güvenli ülke' olarak adlandırılan ülkelerden gelen sığınmacıların genellikle Almanya'da çalışmalarına izin verilmediği kaydediliyor.