Oscar'ın kırmızı halısında Gazze mesajları: Barış ve kalıcı adalet çağrısında bulunuyoruz

Oscar'ın kırmızı halısında Gazze mesajları: Barış ve kalıcı adalet çağrısında bulunuyoruz
Oscar Ödüllerinde kırmızı halıya Filistin için yapılan ateşkes çağrıları damga vurdu. Bir Düşüşün Anatomisi ve Zavallılar gibi törenin iddialı yapımlarının oyuncuları yakalarına Filistin için rozetler taktılar.Her...
Oscar Ödüllerinde kırmızı halıya Filistin için yapılan ateşkes çağrıları damga vurdu. Bir Düşüşün Anatomisi ve Zavallılar gibi törenin iddialı yapımlarının oyuncuları yakalarına Filistin için rozetler taktılar.

Her yıl, dağıtılan ödüllerle olduğu kadar kırmızı halı seremonisiyle ve davetlilerin kostümleriyle de ilgi çeken tören, bu yıl Gazze için yapılan çağrılarla ön plana çıktı. Oscar yarışının 'En İyi Uluslararası Film' kategorisinde iddialı yapımlarından olan 'Bir Düşüşün Anatomisi'nin (Anatomy of A Fall) oyuncuları Milo Machado-Graner ve Swann Arlaud, kımızı halıya Filistin bayraklı rozetlerle çıktılar.

ABD'li oyuncu Ruffalo'dan Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısı - Son Dakika  Magazin Haberleri | N-Life

Gecede 'En İyi Film' de dahil 9 adaylıkla öne çıkan Yorgos Lanthimos imzalı Poor Things'in (Zavallılar) oyuncuları Rami Youssef ve Mark Ruffalo da geceye ateşkes çağrıları yaptıkları rozetlerle çıktılar.

givtbbcwkaaid1f.jpeg

''Barış ve kalıcı adalet çağrısında bulunuyoruz''

Youssef, Variety'e verdiği demeçte, "Gazze için acil ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Filistin halkı için barış ve kalıcı adalet çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

Mark Ruffalo daha önce de Gazze için defalarca sosyal medya hesabından yaptığı çağrılarla gündeme gelmişti.

Ruffalo, Gazze'ye yönelik saldırılarda aldığı tutumun yanı sıra geçen yıl gerçekleşen tarihi Hollywood Grevi'ne de aktif şekilde katılmıştı. Oyuncu Hollywood'da politik duruşuyla öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

8303b9c4-c29d-4350-b1c1-03ea75c8131a.jpeg