Osmaniyeli besici: 2-3 yıl öncesine kadar bayrama son 1 ay kala kurbanlık kalmıyordu, şimdi kredi kartı soruyorlar

Osmaniyeli besici: 2-3 yıl öncesine kadar bayrama son 1 ay kala kurbanlık kalmıyordu, şimdi kredi kartı soruyorlar
Osmaniye Kadirli'de, Koçlu köyünde hayvancılık yapan Ali Samet Kocamanoğlu, Kurban Bayramı'na kısa bir zaman kalmışken satışların yavaş olduğunu, kurbanlık hayvan almak isteyen insanların kredi kartı ve taksit seçeneklerini...

Osmaniye Kadirli'de, Koçlu köyünde hayvancılık yapan Ali Samet Kocamanoğlu, Kurban Bayramı'na kısa bir zaman kalmışken satışların yavaş olduğunu, kurbanlık hayvan almak isteyen insanların kredi kartı ve taksit seçeneklerini sorguladığını söyledi, "Dağın başında kredi kartının ne işi var? Pos makinasının ne işi var?" diye sordu.

Kocamanoğlu şöyle konuştu:

"Yaklaşık 5-6 yıldan beri kurbanlık hayvan besliyorum köyde. Bu sene Kahramanmaraş'ta kilosunu 110 liradan açıklamışlar. Osmaniye'de de şu an kilosu 130 lira. Daha önceleri buradan 2-3 yıl öncesine kadar ben yok satıyordum bir tane bile kurbanlık kalmıyordu Kurban Bayramı’na son 1 ay kala. Millet şimdi arıyor 'kredi kartı geçerli mi, taksit yapıyor musunuz, kaç taksit yapıyorsunuz' diye. Dağın başında kredi kartının ne işi var? Pos makinasının ne işi var?"