Otobüs durağı değil adliye kapısı

Otobüs durağı değil adliye kapısı
Pandemi nedeniyle 16 Mart’tan itibaren tutuklu ve acil işler haricinde duruşmalar ertelenmişti. Adliyeler dün açıldı, yüzlerce kişilik kuyruklar oluştu. Zaman zaman kuralların ihlal edildiği görülürken, adliyelere uyarı levhaları...

Pandemi nedeniyle 16 Mart’tan itibaren tutuklu ve acil işler haricinde duruşmalar ertelenmişti. Adliyeler dün açıldı, yüzlerce kişilik kuyruklar oluştu. Zaman zaman kuralların ihlal edildiği görülürken, adliyelere uyarı levhaları asıldığı görüldü.
SOSYAL MESAFE YOK SAYILDI
Dün sabah erken saatlerden itibaren Çağlayan Adliyesi’ne gelenler, giriş kapılarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı kuyrukta bekleyenler, görevlilerce ateşleri ölçüldükten ve adliyeye giriş yapanlar sayıldıktan sonra içeri alındı. Benzer görüntüler Anadolu Adliyesi, Antalya, Mersin ve Ankara’da da görüldü.
4 METREKAREDE 1 KİŞİ
Salgın nedeniyle durdurulan borca itiraz süreleri için adliyelerdeki icra müdürlüklerinde de yoğunluk yaşandı. 7 günlük borca itiraz sürelerini kaçırmak istemeyenler, icra müdürlüklerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 4 metrekarede bir kişi bulunma zorunluluğundan dolayı, vatandaşlar icra dairelerine tek tek girebildi. Avukatlar, “Avukat, avukatlık kanunu gereği istediği dosyaya ulaşabilmeli. Adliyeler mahşer yerine dönmüş vaziyette”, “Duruşmalara yetişemedim” diyerek yoğunluğa tepki gösterdi.