Otomatik Egea Ailesi ilk çeyrek gelecek

Otomatik Egea Ailesi ilk çeyrek gelecek
FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç, yılın ilk 8 ayında 78 bin 726 bin adetle toplam otomotiv pazarının liderliğini sürdürdüklerini belirterek, “Fiat markası, ağustos ayında 10 bin 366 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı...

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç, yılın ilk 8 ayında 78 bin 726 bin adetle toplam otomotiv pazarının liderliğini sürdürdüklerini belirterek, “Fiat markası, ağustos ayında 10 bin 366 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirerek otomotiv pazarının tek başına yüzde 17,7’sini oluşturdu. 2016 yılından beridir Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli olan Fiat Egea liderliği bırakmadı. Sedan, Hatchback, Station Wagon gövde seçenekleri ve aileye yeni eklenen Cross ile gücünü artırıyor. Merakla beklenen otomatik şanzıman seçeneğini ise 2022 yılının ilk çeyreğinde satışa sunacağız” dedi. Aytaç, çip krizinin üretimleri etkilediğini ve belirsizliğin sürdüğünü belirterek, şu an otomobil almak isteyenlere ekim ayına sıra yazdıklarını da hatırlattı. Aytaç, Türkiye’de ilk elektrikli model olarak Fiat 500’ü 2022 yılının ilk yarısında satışa sunacaklarını da hatırlattı.
25 BİN YOL ARKADAŞI VAR
Tofaş tarafından geliştirilen, Fiat’ın, otomobil ile sürücüyü birbirine bağlayan teknolojisi ‘Yol Arkadaşım Connect’, müşteri deneyimini ayrıcalıklı bir boyuta taşımayı sürdürüyor. Türkiye’de şu anda 25 bin Fiat markalı araçta (%60 Egea) kullanılan teknolojiyle uzaktan kontrol, park konum bilgisi, çekilme bildirimi, uzaktan kapı kilitleme-açma, otopark lokasyonlarına uzaklık, akü, lastik, adblue ve LPG seviyeleri kontrol edilebiliyor. Ayrıca, olası kaza anında olay yerine ambulans desteği verdiklerini de kaydeden Fiat Satış Sonrası Direktörü Hüseyin Şahin, “‘Fiat Yol Arkadaşım Connect’ kapsamında Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli araç içi asistanı üzerinde de çalışıyoruz. 2022-2025 yılları arasında Connect’le sadece araçla sürücüyü değil, kullanıcısıyla akıllı ev sistemlerini ve diğer Connect’li araçları da birbiriyle bağlantılı hale getireceğiz” dedi.