Otomobil fiyatlarında dikkat çeken değişim

Otomobil fiyatlarında dikkat çeken değişim
2024'ün başlamasıyla birlikte, özellikle ikinci el araç piyasasındaki fiyatların da yönü değişti. Araç fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? İşte detaylar...Aralık ayından bu yana yükseliş eğilimi gösteren ikinci el...
2024'ün başlamasıyla birlikte, özellikle ikinci el araç piyasasındaki fiyatların da yönü değişti. Araç fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? İşte detaylar...

Aralık ayından bu yana yükseliş eğilimi gösteren ikinci el araç piyasasında üst üste, son 3 aylık süre zarfında ibre yukarı döndü.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ''Tedbirlerle sıfır araç tedariğinde sorunun ortadan kalkmasıyla birlikte, otomotiv piyasası bir rahatlamaya girdi" ifadelerini kullandı.

Piyasada fiyatlar geriledi ancak sektör temsilcilerine göre bu durum kısa sürmüş gibi duruyor.

CNN Türk'e konuşan Hayrettin Ertemel, ''Hem sıfırda hem de ikinci elde indirimler söz konusuydu. Tabii ki bu yılbaşına kadar devam etti. Yılın ilk çeyreğinde de ilk aylarında da devam etti.'' dedi.

Sektör temsilcilerine göre fiyatlardaki yükselişin nedenlerinden biri 2023 stoklarının bitmesi, diğeri ise artan kur.

Ertemel, ''Model araçlar piyasaya girmeye başladı artık bu süreçlerde döviz kuru çok etkili. Türkiye'de satılan araçların %65'i ithal araç olduğundan kurdan direkt etkileniyor. Sıfır artınca ikinci el otomobil fiyatları da artış gösteriyor.'' şeklinde konuştu.

Ertemel ''Şu anda tam bir alım fırsatı. Ramazanda durgun ama bayram ve yaz aylarında fiyatların artmasını bekliyoruz.'' dedi.