Oyuncu Tanju Tuncel, hayatını kaybetti

Oyuncu Tanju Tuncel, hayatını kaybetti
Birçok dizi ve filmde rol alan usta oyuncu Tanju Tuncel, 83 yaşında hayata veda etti.'Geniş Aile', 'Eyvah Eyvah 2', 'Eyvah Eyvah 3' başta olmak üzere birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan usta sanatçı Tanju Tuncel...

Birçok dizi ve filmde rol alan usta oyuncu Tanju Tuncel, 83 yaşında hayata veda etti.

'Geniş Aile', 'Eyvah Eyvah 2', 'Eyvah Eyvah 3' başta olmak üzere birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan usta sanatçı Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının, yarın Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

İBB Şehir Tiyatroları sanatçısı da olan Tanju Tuncel'in ölümünün ardından İBB'den yapılan paylaşımla, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tanju Tuncel'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu'na başsağlığı dileriz. Sanatçı, 16 Temmuz 2023 Pazar günü (yarın) Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığı'nda toprağa verilecektir" denildi.

Ata Demirer de Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda "Hayatımda tanıdığım en naif, en kendine has insanlardan... Hani kimisi 'ben buradayım' der, 'bana bakın!' der, 'ben!' der... O hiç öyle değildi. Nur içinde yat Tanju Abla. Filmlerimiz, hatıralarımız baki..." ifadelerini kullandı.

Tanju Tuncel kimdir?

Adana'da 1940'da doğan Tuncel, Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu. Tuncel, kendisi gibi oyuncu olan Necdet Yakın ile evlenip boşandı. Tiyatroya Gençlik Tiyatrosu'nda başlayan Tuncel, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda emekli oldu. Tuncel, emekli olduktan sonra da dizilerde oynamaya devam etti.