Özdağ ile bir vatandaş arasında “Ne mutlu Türk'üm diyene” polemiği

Özdağ ile bir vatandaş arasında “Ne mutlu Türk'üm diyene” polemiği
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir vatandaş arasında, “Ne Mutlu Türk’üm diyene” polemiği dikkat çekti.Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, esnaf buluşması sırasında yanına gelen bir öğretmenle...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir vatandaş arasında, “Ne Mutlu Türk’üm diyene” polemiği dikkat çekti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, esnaf buluşması sırasında yanına gelen bir öğretmenle yaşadığı diyalog dikkat çekti.

Öğretmen olduğu öne sürülen bir vatandaş Özdağ’a, “Ne mutlu Türk'üm diyene diye slogan atıyorsunuz. Burası Türkiye Cumhuriyeti, biz zaten Türk'üz, Türkiye Cumhuriyeti'nde bu sloganın atılması abes değil mi? Türklerin daha iyi yaşaması, daha çağdaş yaşaması için slogan üretsek daha iyi olmaz mı?” dedi.

Özdağ ise vatandaşa, “Ne mutlu Türk’üm diyene Türkiye’nin kuruluş felsefesi efendim. Bunu tartışmamıza gerek yok. Aynı fikirde değilsek, değilizdir. Ben sizinle bunu tartışmam. Türk halkının daha mutlu, zengin olması da Ne Mutlu Türk’üm diyene felsefesi etrafında birleşmesine bağlı. Anayasanın ilk üç maddesinin çıkartılmasının konuşulduğu, Anayasa’nın 66. Maddesinin çıkarılmasının konuşulduğu bir ortamda Türk gençliği buna Ne Mutu Türk’üm diyene diyerek muhalefetini ortaya koyuyor” diyerek cevap verdi.