Özdemir Araştırma'nın son seçim anketi: İstanbul'da durum bıçak sırtı

Özdemir Araştırma'nın son seçim anketi: İstanbul'da durum bıçak sırtı
Yerel seçimlere günler kala İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin adayı Murat Kurum arasında başa baş geçeceği öngörülen seçimin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Özdemir Araştırma'nın İstanbul anketinde...
Yerel seçimlere günler kala İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin adayı Murat Kurum arasında başa baş geçeceği öngörülen seçimin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Özdemir Araştırma'nın İstanbul anketinde ise iki aday arasında kıyasıya bir yarışın olacağı gözlemlense de diğer partilerin aldığı toplam oy oranı da dikkatleri çekti.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için artık geri sayıma geçilirken araştırma şirketleri de saha çalışmalarını sıkılaştırdı.

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin adayı Murat Kurum arasında başa baş geçeceği düşünülen İstanbul seçimlerine ilişkin Özdemir Araştırma, 23-24 Şubat tarihlerinde 2004 kişi ile bir anket çalışması gerçekleştirdi.

Anket sonucuna göre yarışın İmamoğlu ve Kurum arasında geçeceği gözlemlense de diğer partilerin aldığı toplam oy oranı da dikkatleri çekti.

İmamoğlu, Kurum'un önünde

Son seçim anketinin sonuçlarına göre İmamoğlu yüzde 42,5 oy oranı ile en yakın rakibi Murat Kurum'un önünde. Kurum'un oyları ise yüzde 37'de kalıyor.

İki ismin dışında DEM Parti'nin oy oranı yüzde 5,6, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 4,8, Yeniden Refah'ın oy oranı yüzde 4,1, Memleket'in oy oranı yüzde 2,1, Saadet'in oy oranı yüzde 0,3 ve Diğer yüzde 0,2. Bu partilerin oy oranlarının toplamı ise yüzde 20,5

İşte anketin sonuçları: