Özel atlet Aysel Önder'den dünya rekoru

Özel atlet Aysel Önder'den dünya rekoru
2024 Virtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden özel sporcu Aysel Önder, 400 metrede elde ettiği 57.54'lük derecesiyle dünya rekoru kırdı ve altın madalyaya ulaştı.Fransa'nın Reims kentinde süren şampiyonada Aysel...
2024 Virtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden özel sporcu Aysel Önder, 400 metrede elde ettiği 57.54'lük derecesiyle dünya rekoru kırdı ve altın madalyaya ulaştı.

Fransa'nın Reims kentinde süren şampiyonada Aysel Önder, 400 metreyi 57.54 saniyede koşarak Polonyalı Barbara Niewiedzial'a ait 58.12 saniyelik dünya rekorunu kırdı ve altın madalyaya uzandı.

Milli sporcular, şampiyonanın ikinci gününde 2 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 8 madalya kazandı. Organizasyonda Aysel Önder - 400 metre dünya rekoru ile Mustafa Yıldırım - sırıkla yüksek atlama'da altın madalya; Mustafa Yıldırım - 60 metre engelli, Mustafa Yıldırım - 5000 metre yürüyüş, Fatma Damla Altın - uzun atlama ve Reyhan Taşdelen - 60 metre engellide gümüş; Esra Bayrak - uzun atlamda ve Muhammet Atıcı - gülle atmada bronz madalya sevinci yaşadı.

Bakan Bak'tan özel milli sporculara tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Özel Sporcular (Virtüs) Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda toplamda 8 madalya kazanan özel milli sporcuları tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Özel Sporcular (Virtüs) Dünya Salon Atletizm Şampiyonasında ikinci gün 2 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere 8 madalya kazanan özel milli sporcular için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Fransa'da düzenlenen 400 M Virtüs Dünya Salon Şampiyonası'nda 57.54 saniye ile altın madalya alan Aysel Önder’e, Sırıkla Yüksek Atlama’da altın, 60 M Engelli ve 5000 M Yürüyüş kategorilerinde de gümüş madalya alan Mustafa Yıldırım’a, Uzun Atlama ve 60 M Engelli kategorilerinde gümüş madalya alan Fatma Damla Altın ve Reyhan Taşdelen’e, uzun atlama ve gülle atma kategorilerinde de bronz madalya alan Esra Bayrak ve Muhammet Atıcı’ya tebriklerimi iletiyorum. Milli sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum."