Özel, Lütfü Savaş'a aday sordu; Savaş "Hatay'ı ben kazanırım" dedi

Özel, Lütfü Savaş'a aday sordu; Savaş "Hatay'ı ben kazanırım" dedi
CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Lütfü Savaş'ı gösterdi ancak konuya ilişin tartışmalar ve araştırmalar devam ediyor. Bugün genel merkezde yapılan toplantıda CHP Genel Başkanı'nın Savaş'a...
CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Lütfü Savaş'ı gösterdi ancak konuya ilişin tartışmalar ve araştırmalar devam ediyor. Bugün genel merkezde yapılan toplantıda CHP Genel Başkanı'nın Savaş'a Hatay için başka aday sorduğu iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı ve yeni dönem adayı Lütfü Savaş'ın görüşmesinden detaylar paylaştı.

Saymaz'ın paylaşımına göre, CHP Genel Başkanı Özel, görüşmede Savaş’a “Adayı birlikte belirleyelim ya da sen bir isim öner, biz gösterelim” dedi. Ancak aday olmak isteyen Savaş “Ben kazanırım” diyerek karşılık verdi. Savaş'ın CHP'de HBB adayı olmazsa bağımsız aday olabileceği de iddia ediliyor.

Ek olarak Saymaz; CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, iki milletvekili ve ilçe belediye başkan adayları Lütfü Savaş'ın olmadığı seçimde CHP'nin kazanamayacağını söylediğini bildirdi. Savaş’ın istifası halinde bazı ilçe belediye başkan adaylarının da CHP'den ayrılabileceği söyleniyor.