Özgür Özel'den TRT eleştirisi: Cenazemde istemiyorum

Özgür Özel'den TRT eleştirisi: Cenazemde istemiyorum
Partisinin grup toplantısında konuşan Özgür Özel, “Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum" dedi. Özgür Özel, TRT’yi eleştirdiği anda CHP Grup toplantısını canlı veren TRT Haber yayını kesti. Özel, “Ben TRT dediğim...
Partisinin grup toplantısında konuşan Özgür Özel, “Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum" dedi. Özgür Özel, TRT’yi eleştirdiği anda CHP Grup toplantısını canlı veren TRT Haber yayını kesti. Özel, “Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış” tepkisini gösterdi.

Özgür Özel partisinin grup toplantısından gündemi değerlendiriyor. Özgür Özel, konuşmasında TRT’yi eleştirerek TRT’nin, 1 Ocak 2024 tarihinden bu yana AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'li yöneticilerinin TRT'de 2 bin 592 dakika yer aldığını aktaran Özel, kendisine sadece 43 dakika yer verildiğini aktardı.

TRT yayınlarında CHP’ye 43 dakika yer verilmesini eleştiren Özel, "Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi’nden istifa edip CHP’ye geçen 3 isme rozetlerini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. Özel, ‘Baba ocağına hoş geldiniz’ dedi.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Memleket Partisi’ne gönül ve oy verenler bundan sonra siyaset yapacak olanların hiçbirisiyle CHP’nin bir derdi sıkıntısı olamaz. Parti içinde yaşanan bir takım süreçler bizi ayrı düşürmüş olabilir. Ama burası onların da emek verdiği, bundan sonra her birisine kapısı açık olduğu, 81 ilde çorbası kaynatılan bacısı tüttürülen yani birbirleri bu baba evinde uzakta kaldıysa, ha dönerse diye bir sıcak çorba ve sıcacık bir yuva olarak orada tuttuğumuz baba evimizdir.

"Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum"

TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa'ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki 'TRT özerktir ve tarafsızdır.' O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay'a 0, Turgut Altınok'a 17 dakika Mansur Yavaş 0. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. İşte AKP'nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak'tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum.

TRT yayını kesti

Özgür Özel, TRT'yi eleştirdiği anda CHP Grup toplantısını canlı veren TRT Haber yayını kesti. Özel, "Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış" tepkisini gösterdi.

Madencinin fıtratında ölüm var demek, insanımızı kandırmak demektir.  Fransız madencinin fıtratında olmayan, bizim madencimizin fıtratında olamaz.  Alman’ın, İngiliz’in fıtratında olmayın bizim madencimizin fıtratında görmek vatandaşı kandırmaktır. İşçinin hayatını yok saymaktır.

"Darbe gecesi Atatürk'ü hatırlayanlar bugün TRT'nin yayınında TRT'nin adını anınca yayını kesiyorlar"

15 Temmuz akşamı uçaklar uçmaya başladı, tanklar harekete geçti. Haber geldi, asker darbe yapıyor. Ankara'daki milletvekillerini Genel Merkez'e çağırdık. 'Darbenin kimden geldiğine bakmaksızın, biz bu darbede demokrasiden Meclis'ten yana olmalıyız' dedim. 'Darbeye teslim olmayız, demokrasinin arkasındayız, darbenin karşısındayız' dedik. Meclis'i vurdular. Meclis'in canına okudular F-16'larla. Darbe gecesi Atatürk'ü hatırlayanlar bugün TRT'nin yayınında TRT'nin adını anınca yayını kesiyorlar.

"İsrail’deki felaketin üzerinde Recep Tayyip Erdoğan parmağını yalıyor"

İsrail’e yollanan gemilerin ana taşıdığı maddelerden bir tanesi azotlu gübre. Ne yapıyorlar o gübreden? Patlayıcı yapılıyor. İnkâr et belgesini koyayım ortaya. O gemilerde gübreler taşınıyor. Filistin’in üstüne bomba yağıyor birileri bal tutuyor. İsrail’deki felaketin üzerinde Recep Tayyip Erdoğan parmağını yalıyor. Yazıklar olsun.

"Korku ve suç ittifakıdır Cumhur İttifakı"

31 Mart'a kadar her şeyi bastırıyorlar. Dün Türkiye Fırıncılar Federasyonu pide fiyatlarını 15 lira olarak ilan etti. Ama işin içinde bir oyun var. Geçen sene 300 gram pide 10 lira, bu sene 250 gram pide 15 lira. Hem fiyata zam yapıyorlar, hem gramajdan alıyorlar. Böyle olursa zam yüzde 80. Hani enflasyon yüzde 64'tü. Geçtiğimiz gün Et ve Balık Kurumu'nun önündeki kuyruğu hepimiz gördük. Buradaki insanlar çocuklarının boğazından bir tutam kıyma geçsin diye sabahın köründe o mücadeleyi veriyorlar. Emekliye 2018'de verilen 1000 liraya 24 kilo kıyma alınabiliyormuş. Bugün verilen 3 bin lira ile 6 kilo kıyma alınıyor. Emeklinin 18 kilo kıymasını Recep Tayyip Erdoğan çalmıştır.

Erbakan'ın milli görüş gömleğini çıkarıp başka şeyler kuşananlar, Erbakan'ın siyasi çizgisine husumet duyarken, 14 Mayıs seçimlerinde Fatih Bey'in siyasi hareketine sarılmıştı iktidarda kalabilmek için. Bu seçimde 'Biz ayrı giriyoruz' dediler. Bizim de eski ittifak ortaklarından ayrılanlar var. Biz iki kelimeyle cevap veriyoruz, canları sağolsun. Çünkü biliyoruz ki eski dosttan düşman olmaz. İki taraf da ittifak ortağından ayrılmış, biz iyi insanlar diyoruz, yakasında güneş olan birini görünce gidip sarılıyoruz, bir yandan hocasının emaneti ve ittifak ortağına ağzına geleni söyleyen ve "sirk cambazı" diyen Erdoğan, kendisine soru soran A Haber'e "Kendine gel, haddini bil. Ben onların adını ağzıma almam" diyor. Cumhur İttifakı, renkleri koyu gri, kasvetli bir ittifaktır memleketin tepesine çökmüş. Bir gün hangi yüreğe ateş düşüreceklerini bilemezsiniz. Bir korku ve suç ittifakıdır Cumhur İttifakı, Bunların gücünü dengelemenin tek yolu 31 Mart'ta Türkiye İttifakı'dır.