Özel'den AKP'ye 'HÜDA PAR' çıkışı: 'Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyenlerle 3-5 oy için...

Özel'den AKP'ye 'HÜDA PAR' çıkışı: 'Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyenlerle 3-5 oy için...
CHP lideri Özgür Özel, seçimlerde AKP ve MHP'nin HÜDAPAR'la birlikte haretek etmesine tepki gösterdi. Özel, "Geçmişte domuz bağlarını, kadına karşı şiddeti hatırlıyorsunuz. 'Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyenlerle 3-5...
CHP lideri Özgür Özel, seçimlerde AKP ve MHP'nin HÜDAPAR'la birlikte haretek etmesine tepki gösterdi. Özel, "Geçmişte domuz bağlarını, kadına karşı şiddeti hatırlıyorsunuz. 'Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyenlerle 3-5 oy için bir araya geldiler" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Romanlarla buluştu.

Romanların ciddi sorunları olduğunu dile getiren Özel, "Romanlar çeşitli ayrımcılık ve adaletsizliklere uğruyor. Gelir adaletsizliği Türkiye'nin sorunu ama Romanların daha önemli bir sorunu. Gelir eşitsiz dağılıyor. Bu dağılımda en dezavantajlı grup Romanlar. Romanların sosyal ve ekonomik statüleri çok ileriye taşınmalı ve hiçbir dışlamaya maruz kalmadan pozitif ayrımcılık uygulamalarıyla aradaki fark hızla kapatılmalı" dedi.

"Eşit temsil sağlayacağız"

CHP'nin bütün belediye başkan adaylarının bu dönem çok genç ve dinamik olduğunu belirten Özel, şöyle devam etti:

"Atatürk'ün yaptığı en önemli işlerden biri kadına seçme hakkını AB'deki çok ülkeden 40 yıl önce vermek. Türk kadını bunu Ata'sından aldı ve korudu. Sonra bir gerileme yaşandı ve hak edilen yere gelinemedi. İzmir'de bugüne kadar 6 kadın belediye başkanı olmuş, bu dönem seçilecek yerden 9 aday gösterdik. Gelecekte milletvekili ve belediye başkanı sayısı olarak eşit temsil sağlayacağız. Çünkü aynı Romanlar gibi kadınlar da ayrımcılığa uğruyor. Roman kadınlar misliyle ayrımcılığa uğruyor. Belediyelerimiz Romanların en az sorun yaşadığı belediyeler" dedi.

"'Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyenlerle 3-5 oy için..."

"Bu ülkede korku ve umut siyaseti yarışıyor" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti ve MHP kol kola girdi, yanlarına HÜDAPAR'ı aldılar. Geçmişte domuz bağlarını, kadına karşı şiddeti hatırlıyorsunuz. 'Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyenlerle 3-5 oy için bir araya geldiler. Her geçen gün birbirine benziyorlar. AK Parti'ye bir nazar boncuğu takacak olsam, İstanbul Sözleşmesi için takarım. Çünkü kadına karşı şiddetin, ayrımcılığın önlenmesiyle ilgili bir iş ama HÜDAPAR böyle istiyor diye bir gecede sözleşmeden çıktılar. Tekrar kadına karşı şiddet ve öldürme vakaları artmaya başladı. Medeni Kanun'a, kadın haklarına göz dikenler çoğaldı. Bu konuda son derece dikkatli olmak lazım."