Özgür Demirtaş'tan Tansu Çiller yorumu: En kötü sondan 2. ekonomi yöneticisi

Özgür Demirtaş'tan Tansu Çiller yorumu: En kötü sondan 2. ekonomi yöneticisi
Ekonomist Özgür Demirtaş, AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a destek veren eski Başbakan Tansu Çiller hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.Eski Başbakan Tansu Çiller, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)...
Ekonomist Özgür Demirtaş, AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a destek veren eski Başbakan Tansu Çiller hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Eski Başbakan Tansu Çiller, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum’a destek vermesiyle gündeme geldi.

Çiller, “Murat Kurum bir heyecanla geliyor İstanbul’a. İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum” dedi.

İmamoğlu: Sarıyer'deki arazisini iptal ettik, bana niye destek versin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Çiller’in Murat Kurum’u desteklediği açıklamasına yanıt verdi.

İmamoğlu, Çiller’in Sarıyer’de bulunan 13 bin metrekarelik araziye “ballı börek” gibi imar izni çıkarıldığı için bu Kurum’a destek verdiğini belirtti. Çiller için ‘ekonomiyi perişan etmekte marifetlidir’ diyen İmamoğlu, “Bugünkü gibi 3 haneli enflasyonu yüksek faizleri 90’lı yıllarda yaşatmış birisidir. Hanımefendi desteğini rakibim Sayın Kurum’a demiş. Kendisine ait 13 bin metrekare arıziye ballı börek bir imar çıkardığı için Şehircilik Bakanı onun için destekliyor. Sarıyer’de 13 bin metre karelik şahsına ait araziye ısrarla imar açtırdı biz de ısrarla dava açtık orayı iptal ettirdik bana diye destek versin destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş ben de milletime rant kazandırmak için çalışıyorum” ifadelerini kullandı

Özgür Demirtaş: En kötü sondan 2. yönetici

Çiller’in açıklamaları gündemdeki yerini korurken konuya ilişkin bir yorum da Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan geldi. Demirtaş, X’te Çiller hakkındaki bir paylaşıma “Türkiye’ye gelmiş en kötü SONDAN 2. ekonomi yöneticisi…” yorumunu yaptı.