Özgür Özel CHP Genel Başkanı olduktan sonra ‘Yüzde 99 dönerim’ diyen Tanju Özcan Türk Ocakları'na katıldı

Özgür Özel CHP Genel Başkanı olduktan sonra ‘Yüzde 99 dönerim’ diyen Tanju Özcan Türk Ocakları'na katıldı
CHP'den ihraç edilen ve Özgür Özel Genel Başkan olduktan sonra "Yüzde 99 dönerim" diyen Tanju Özcan, Türk Ocakları'na katıldığını duyurdu.Kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve 26 Temmuz'da CHP'den ihraç...

CHP'den ihraç edilen ve Özgür Özel Genel Başkan olduktan sonra "Yüzde 99 dönerim" diyen Tanju Özcan, Türk Ocakları'na katıldığını duyurdu.

Kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve 26 Temmuz'da CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türk Ocakları'na üye olduğunu duyurdu.

Özcan makamında kendisini ziyaret eden Türk Ocakları yöneticileriyle videosunu paylaştığı mesajında "Bugün gerçek bir Türk Milliyetçisi ve samimi bir Cumhuriyet çocuğu olarak, Türk Ocakları’na üye olduğumu kamuoyuna saygı ile duyuruyorum" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nca 22 Haziran'da partiden kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 38'inci Olağan Kurultay'da aday olmaması için 3 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim ve Adalet Yürüyüşü' başlatmıştı. 10 gün süren yürüyüşün sonunda 13 Temmuz'da CHP Genel Merkezi önünde konuşma yaptığı otobüsten koltuk fırlatan Özcan 26 Temmuz'da ihraç edilmişti.

Özcan, CHP'de genel başkanlık seçimini Özgür Özel'in kazanmasının ardından yaptığı açıklamada yüzde 99 partiye geri döneceğini belirterek Özgür Özel'le görüştüğünü söylemişti:

"Geri dönmem için benim farklı bir prosedürüm var. Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından ihraç edildiğim için Parti Meclisi'nde karar alınması gerekiyor. Özgür Özel'e, 'Siz ne zaman dönmemi isterseniz, dönüş için dilekçemi vermeye hazırım' dedim. Geri dönüşümün sağlanacağını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ni özledim, Cumhuriyet Halk Partisi de beni. Cumhuriyet Halk Partisi'ne hızlı bir şekilde dönmem gerekiyor. Yüzde 99 ihtimal ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüş yapacağım."

Özgür Özel de genel başkan seçilmeden önce CHP Düzce İl Kongresi çıkışında yaptığı açıklamada "Tanju benim arkadaşım, kardeşim. Parti Meclisi verecek kararı. 5 Kasım'da seçilecek Meclis karar verecek. Bana kalsa ben Tanju'yu evimde yatırırım, Tanju bizim kardeşimiz ama Parti Meclisinin vereceği bir karara genel başkanın bir şey söylemesi doğru değil" demişti.