Özel'den 'para sayma görüntülerine' ilişkin açıklama: Makbuzu var

Özel'den 'para sayma görüntülerine' ilişkin açıklama: Makbuzu var
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’deki para sayma görüntülerine ilişkin konuştu. Özel, görüntülerin il binası alınırken çıktığını ve mülk sahibinin paranın bir kısmını elden istediğini belirten Özel, “Para sayma...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’deki para sayma görüntülerine ilişkin konuştu. Özel, görüntülerin il binası alınırken çıktığını ve mülk sahibinin paranın bir kısmını elden istediğini belirten Özel, “Para sayma görüntüleri il satın alınırken verilen para ve makbuzu da var. Biz hemen hem avukat hakkında hem de o görüntülerin incelenmesi için suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ın konuğu oldu. Seçimler başta olmak üzere, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özgür Özel; para sayma görüntüleri, Şükrü Genç’in adaylığı, Kemal Kılıçdaroğlu ve daha bir çok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Önceki dönem CHP Genel Başkanı ile aralarında sorun olmadığını belirten Özel, Kılıçdaroğlu’na hürmet duyduğunu dile getirdi.

Sarıyer’de aday gösterilmediği için partisinden istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olan Şükrü Genç’e çağrı yapan Özel, “Pazartesi günü büyük bir törenle partiye geri dönsün. Her görevi de kendisine verelim. Şükrü Genç’in partiye, mevkiye de ihtiyacı yok. Yılmaz Büyükerşen’in takımına davet ediyoruz” dedi.

CHP’deki para sayma görüntülerine ilişkin konuşan Özel, “Yer, bir AK Partili avukatın bürosu. Bizim il binasını satan kişinin de avukatı. Israr ediyorlar, bu dükkân 40 milyon lira 26 milyon lirasını bankadan istiyoruz, 14 milyon lirasını nakit olarak avukatımın bürosunda. Ne yapacaksınız? Türkiye’de satıcıya uyuyorsunuz yoksa satmıyor adam. Para sayma görüntüleri il satın alınırken verilen para ve makbuzu da var. Ama Tayyip Erdoğan nasıl anlatıyor ‘Ey kuleleri yapanları gördünüz’ Hiçbir ilgisi yok. Biz hemen hem avukat hakkında hem de o görüntülerin incelenmesi için suç duyurusunda bulunduk” dedi.

"Adıyaman’da ankete mankete bakmadan yaptık"

Özel, 11 büyükşehirin üzerine 5 büyükşehir daha ekleyeceklerini dile getirerek, “Bir kere Bursa Balıkesir Manisa ve Denizli’nin dördünü de alsak şaşırmam, üçünü alacağımıza inanıyorum. En az ikisini alacağız. Adıyaman’ın zorla ağdalaştırdığı bir  adayımız var Abdurrahman Tutdere, oraya kimi yolladıysak o yas gecesinden 10 milletvekili arkadaşımız görevliydi, geldiler Abdurrahman’ı aday yapalım dediler. Adıyaman’da ankete mankete bakmadan yaptık” diye konuştu.

İstanbul seçimlerine değinen ve bakanların sahaya inmesini eleştiren Özel, “Ekrem Başkan için her anket bir öncekinden iyi geldi. İddialı bir şey söylemeyeyim ama şunu söyleyeyim. Haksızlığa uğradı, mazbatası iptal edildi ve ikinci seçim oldu ya. Ben ikinci seçimdeki farkı arttıracağını düşünüyorum. Burada 5 yıllık emek var. İstanbul'u Ekrem Bey'e emanet ettiler, o da 'İstanbul'un muhafızıyım' dedi. Gerçekten İstanbul'da halkın haklarını korudu. Kendi ağızlarıyla 'Artık bakanlar siyaset yapmayacak, teknik olarak çalışacaklar, onlar atanmış bürokrat' diyorlardı. Şimdi çıktı bütün bakanlar, Ekrem İmamoğlu'nun karşısında kampanya yapıyorlar. Bu hem sistemin iflası, hem acziyet hem de çok büyük haksızlık. Her anket bir öncekinden Ekrem Başkan için iyi geldi. Öyle olunca trend hep yukarıya doğru gitti. İddialı bir şey söylemiyim ama şunu söyleyeyim, hani haksızlığa uğradı ikinci seçim oldu ya ben ikinci seçimdeki farkı artıracağını bekliyorum” dedi.

"Emekliler bu seçimde de seslerini duyuramazlarsa, evsiz yurtsuz insanlara dönüşecekler”

Seçimin kaderini emeklilerin değiştireceğini dile getiren Özel, “Ben 2 aydır meydanlardayım. İlk çıktığımda, emeklilerle ilgili sorunlarını anlattığımda ne kadarınız emekli deyince yüzde 30’u el kaldırıyordu Toplumdaki emekli sayısı ile orantılıydı. Dedim ki emekliler, sesimi duyarsanız her meydanda derdinizi dile getireceğim. Sizinle birlikte  mücadele edeceğim. Dün Sarıyer’de yüzde 75-80 emekli vardı. Gittiğimiz her yerde yüzde 70-80 emekli var. Emekliler çok mağdur. Emekliler bu seçimi seslerini duyurma seçimi olarak görüyorlar. Emekliler bu seçimde de seslerini duyuramazlarsa, önümüzdeki dönemde bu ezilmenin sonunun gelmeyeceğini ve evsiz yurtsuz insanlara dönüşecekler” dedi.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Biz şuna hazırız tüm Türkiye’de çok farklı bir hazırlık yaptık tut ki İstanbul’da Ankara’da seçim oldu İzmir’de oldu, Malatya’da kafa kafayayız sayım uzadı, seçim sayımı sürerken Malatya’ya gidecek 10 arkadaşımız belli şu an. Her yer için hazırlık yapıldı. İstanbul için benzer bir durum olursa başka illere gitmesi gerekenler dışında herkes İstanbul’a gelecek. Krizin çıktığı yere acil müdahale mangamız hazır. Vatandaşın oy namusudur sandığa atana kadar ona ondan sonra bize emanet. Biz CHP olarak sandık güvenliği açısından üzerimize düşen her şeyi yaptık. O kadar ileri bir noktadayız ki bugün akşam 4. kez tatbikatımızı yapacağız. Buradan bir çağrıdan bulunmak istiyorum bizim bütün görevlilerimiz tamam bir ordu hazır ama vatandaşlarımızdan benim için rahat değil sandığa sahip çıkmak istiyorum diyen herkesi ilçe başkanlıklarına gidip müşahit kartlarını almaya davet ediyoruz. Bir de avukatlarımıza bir avukat fazlanın 10 avukat fazlanın hiç kimseye zararı yok.

"Suç duyurusunda bulunduk"

( Para sayma görünrülBen o gün İstanbul’daydım, böyle bir görüntü çıktı dedi, baktım etrafını buzlamışlar, tek bir kişi görünüyor, o kişi de demişler ki İmamoğlu’nun danışmanı para sayıyor CHP kurultayı. Burada büyük bir kumpas var.  Kumpasın da Erdoğan’ın bilgisi dahilinde olduğu sonradan ortaya çıkıyor. Kumpas şu o görüntülerle bizlerin kurultay başarısını gölgeleyecekler, genel başkanlığımızı tartışmalı hale getirecekler. Atanan bütün belediye başkanlarını tartışmalı hale getirecekler ve parti içinde de bir kaos çıkaracaklar. Ben böyle bir baktım, Allah biliyor minibüsteki 4 kişi şahit, dedim ki bunlar buzlandığına göre bu işin içinde başka bir iş var dedim. Bu görüntünün orijinalini bulalım dedi. Görüntünün orijinali çıktığında etrafta başak insanlar da var, anormal bir şey yapmıyorlar, herkesin bildiği ve normal bir şey yapıyorlar belli. Tam tarihe bakıldığında il binasını satın aldığımız gün ortaya çıkıyor. Neresi diye baktığımızda o insanlar zaten partide tanınan isimler. Ve parayı sayan kişi Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı dedikleri kişi o gün danışman değil.  Tarihi değiştirip bugün danışmanı olduğu için yükü bugüne vurmak için gizliyorlar her şeyi. Hepsi İstanbul il yöneticisi bir tanesi de Canan Hanımın danışmanı. Yer, bir AK Partili avukatın bürosu. Bizim il binasını satan kişinin de avukatı. Israr ediyorlar, bu dükkân 40 milyon lira 26 milyon lirasını bankadan istiyoruz, 14 milyon lirasını nakit olarak avukatımın bürosunda. Ne yapacaksınız? Türkiye’de satıcıya uyuyorsunuz yoksa satmıyor adam. Para sayma görüntüleri il satın alınırken verilen para ve makbuzu da var. Ama Tayyip Erdoğan nasıl anlatıyor ‘Ey kuleleri yapanları gördünüz’ Hiçbir ilgisi yok. Biz hemen hem avukat hakkında hem de o görüntülerin incelenmesi için suç duyurusunda bulunduk.

"Şükrü Genç'i Yılmaz Büyükerşen’in takımına davet ediyoruz"

(Sarıyer belediye başkanı Şükrü Gençükrü Genç hepimizin değer verdiği birisi Sarıyer’de memnuniyet anketleri yapıldığında, şöyle bir şey çıktı, Sarıyer bir değişim istiyor.  Biz bu konuyu Şükrü Başkanla konuştuk. Ama Şükrü Başkan kendisinin aday olması konusunda ısrar etti. Daha sonra da bağımsız aday oldu. Anketlere göre, adayımız Oktay bey seçimleri kazanıyor. AK Parti birkaç puan arakamızda. Ben rahat olduğumuz yere rahatız diyorum. Şükrü Genç’te yüzde 10-15’lerde bir oy alıyor. Yani kazanmıyor Allah korusun yüzde 1 oy alsa kaybettiriyor. Bu kadar emeğin var. Orada Türkiye’nin en önemli üniversiteleri var. Koç Üniversitesi, Boğaziçi’ndeki öğrencilerin önemli bir kısmı orda. Boğaziçi’nin içinde kayyum var dışında da mı olsun? Koç Üniversitesi’nin etrafını AK Partili kayyum mu sarsın? Çocuklarımızın geleceği açısından çok sıkıntılı bir süreç. Şükrü Başkan’a çağrım: Toplasın kalabalığı, ‘ben bu görevi yıllarca yaptım. Bir teveccüh göreydim bir dönem daha yapacaktım. Anketleri gördüm kazanmıyorum ama CHP’ye kaybettirmek benim işim değil.  Adayımızın elini kaldırsın, Ben Şükrü Genç olarak seçimden çekiliyorum, Atatürk’ün partisine seçim kaybettirmem’ desin. Pazartesi günü büyük bir törenle partiye geri dönsün. Her görevi de kendisine verelim. Şükrü Genç’in partiye, mevkiye de ihtiyacı yok. Yılmaz Büyükerşen’in takımına davet ediyoruz.

Özel'den Kılıçdaroğlu açıklaması

(Özel’den Kılıçdaroğlu açıklaması) Aramızda en ufak bir sorun yok. Ben her meydanda Kılıçdaroğlu’nu anıyorum. İnsanların genel başkanımıza saygısı da çok, genel başkanın beni sahiplenmesinde benim ona hürmetimde. Aramızda en ufak bir sorun yok.