Özgür Özel: Erdoğan'ın elinde urgan olsa Kavala’yı, Tayfun’u asacak

Özgür Özel: Erdoğan'ın elinde urgan olsa Kavala’yı, Tayfun’u asacak
CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. TELE1 ekranlarında konuşan Özel, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için Hatay'dan Ankara'ya...

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. TELE1 ekranlarında konuşan Özel, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için Hatay'dan Ankara'ya başattıkları Özgürlük Yürüyüşü'ne katılacağını söyledi.

Özel’in açıklamaları şu şekilde:

"Ayşenur Arslan’ın başına gelenler Merdan Yanardağ’ın başına gelenlerden farklı değil"

“Ayşenur Arslan’ın başına gelenler Merdan Yanardağ’ın başına gelenlerden farklı değil. İfadenin tamamı yerine sorunlu görülen kısmı istismar edilerek onun üzerinden sosyal medya linci başlatılıyor. Kamuoyu yaratılıp yargı baskı altına alınıyor. Sevindirici tarafı bugün tutuklama olmaması. Yüreğimiz ağzımıza geldi, doğru bir şey olmaz mı diye? Terör örgütünü övme meselesi birkaç cümle tamamen yeriliyorsa ondan sonraki cümleyi tek başına değerlendirmemek lazım. O ifade ediş biçimi eleştiriye açıktır ama sonuçta eleştiriye açıktır. Ama yargılamaya, TV’leri karartmaya, özgürlüğünü kısıtlama… Bunlar çağdaş demokrasilerde olacak iş değil. Ayşenur Arslan’ın bugün tutuklanmaması önemli ama Merdan Yanardağ’ın 100 gündür tutuklu olmaması büyük haksızlık. Asla üzerine yakışmayacak bir suçlamayla karşı karşıya. Diyelim ki o suçu işlemiş olsun ama yatarı yok. 100 gündür tutuklu. Büyük haksızlık. Barış Pehlivan da öyle. Bunlar son derece üzücü. Bunlara karşı geriye durmamak lazım. Biz geriye gittikçe daha çok üzerimize geliyorlar.

"Elinde urgan olsa Kavala’yı, Tayfun’u asacak"

(Merdan Yanardağ ve Gezi tutukluları) Cezaevi ziyaretleri son derece önemlidir. Tweet atmakla, kınamakla olmuyor. Daha genel söyleyeyim; siyaseti Meclis’in kürsüsünden çıkarmak lazım. Sokaktan korkmamak lazım. Kardeşim ben Gezi’deydim. Bütün CHP’li arkadaşlarım Gezi’deydi. Gezi darbe marbe değildir bizim onurumuzdur. Gezi bal gibi de yaşam biçimine, doğaya müdahaleye itirazdır. Gezi’yi terörize eden FETÖ’dür. Şimdi o FETÖ’nün yazdığı iddianameyle Kavala, Yapıcı, Kahraman dahil hepsinin beraatine karar verildi. Bir tek Kavala bırakılmadı. Erdoğan ‘Birileri onu beraat ettirmeye çalışıyor’ dedi. Hemen casusluktan tutuklandı. Sonra beraat ettiği Gezi’den yeni dava açıldı. Elinde urgan olsa Kavala’yı, Tayfun’u asacak. İdam yerine getirilen, ağırlaştırılmış müebbeti veriyorlar. Hepimiz oradaydık, Gezi’den utanmıyoruz. Mücella Abla’ya delil yok Tayfun Kahraman’a yok. Hepsi birlikteydi kardeşim. Gezi’nin talebi ‘ağaçlar kesilmesin’, ‘AKM yıkılmasın’, ‘buraya Topçu Kışlası yapılmasın’, ‘gözaltılar serbest bırakılsındı’…

"İktidara tam saha pres yapacağız"

Ne yapmak lazım diyorsunuz. Muhalefet, bilhassa ana muhalefet her türlü hukuksuzluğa karşı tam saha pres yapacak. Defans yapmayacaksınız. Bana onu derler diye protesto hakkından feragat etmeyeceksiniz. Biz siyaseti sokakta yapan insanlarız sokaktan korkmayacaksın. Ben olduğumda ürkmeyen korkmayan bir siyaset yapacağız. İktidara tam saha pres yapacağız. Şu an tam tersi iktidar muhalefet üzerinde baskı yapıyor. Toplum senden cesaret bekliyor. Herkes muhalefete bakar, ana muhalefetin gözünün içine çıkar.

Özgürlük Yürüyüşü

(Can Atalay’a Özgürlük Yürüyüşü) Yürüyüşe doğrudan destek vereceğiz. Ben de yürüyüşe katılacağım önümüzdeki günlerde. Hak arama mücadelesinin partisi olmaz. Orada olacağız. 5 Ekim’de AYM büyük ihtimalle Can Atalay için karar vermeyecek. Geçmiş pratiklere bakıldığında iki ay sürebilir bu süreç. Can Atalay için Numan Kurtulmuş’a beklenmesi gerektiğini bizzat söyledim. Kendisinin yaklaşımını Mustafa Şentop’a göre daha demokrat buldum. Can Atalay ile Gezi tutukluları serbest bırakılmalı.