Özgür Özel, Akşener'in sözlerine yanıt verdi: 'Canı sağ olsun, ablam benim'

Özgür Özel, Akşener'in sözlerine yanıt verdi: 'Canı sağ olsun, ablam benim'
CHP lideri Özgür Özel, son mitingini memleketi Manisa Turgutlu'da yaptı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP'yi ve kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt veren Özel, "Eski dosttan düşman olmaz. Atatürkçü, centilmen insanlar...
CHP lideri Özgür Özel, son mitingini memleketi Manisa Turgutlu'da yaptı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP'yi ve kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt veren Özel, "Eski dosttan düşman olmaz. Atatürkçü, centilmen insanlar birbirine çelme takmaz. Birbirine düşmanlık yapmaz. Canı sağ olsun, ablam benim" dedi.

Yerel seçimlere saatler kala siyasi partiler, son mitinglerini düzenliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa Turgutlu'daki partisinin mitinginde seçmene seslendi.

Özel'in konuşmasından satır başları:

"Bundan 1,5-2 ay önce mitinglere ilk başladığımızda emekliler büyük acı çekiyorlar burada mı dedim. Meydanın yüzde 20'si buradayız dediler. Emekliler benimle birlikte olursanız sizin sesinizi duyuracağım, hakkınızı mutlaka alacağız dedim. Memleketin korosu en acı şarkıyı söylüyor. "10 bin lira alıyoruz" dediler.

"Emekliler her ay 5,5 çeyrek altın kayıpta"

AKP iktidara geldiğinde emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Bugünkü parayla 26 bin lira. Sizin düzeninizi hiç bozmasalar asgari ücret 26 bin lira. Ama onlar TÜİK'e göre düzenleme yapacağız dediler. TÜİK ne demek Tayyip'i Üzmeyen İstatistik Kurumu. İlk Tayyip Bey geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün sadece 2,5 çeyrek altın alıyor. Emekliler her ay 5,5 çeyrek altın kayıptalar.

Ucuz kıyma için insanlar kuyrukta bekliyor. Karıncalar gibi bir arada durmak, yan yana durmak lazım. Karıncaların isteyip de aşamayacağı engel yoktur. O burnu büyüklere, o kibirlilere sizi karınca gibi ezmeye çalışanlara şunu söylüyorum; karıncayı ezdirmem karıncanın kardeşi var. O da CHP'dir.

"Hakkınızı 5'li çetelere harcıyorlar"

4 liralık mazot 19 lira olduğunda isyan ettik. Düzelteceğiz dediler. 19 liralık mazotu 45 liraya çıkardılar. Hakkınızı 5'li çetelere, İliç'teki altın madeninin silinen vergilerine harcıyorlar.

Çiftçinin hakkını alana kadar, üzüm üreticisinin hakkını alana kadar, bundan sonra siz varsanız biz buradayız. Hakkınızı söke söke alacağız.

Yandaş kayıran, esnafı, memuru ezdiren, yoksulları bir çare bırakanlara karşı yerel iktidarın yerelden dengeleneceği seçimlerdir. 31 Mart'ta canı yanan herkesi iktidara sarı kart göstermeye davet ediyoruz.

Akşener'in sözlerine yanıt

Dün Meral Hanım birçok şey söyledi. Tek itirazım biz miting yaparken Atatürk'ün partisine yapılan hakaret içerikli afiş idi. Abla diyeceğim dün kızmış bana abla demeyin demiş. Sayın Genel Başkanıma söyleyeceğim şudur. Bize saldırsınlar. Bende kural şu; eski dosttan düşman olmaz. Atatürkçü, centilmen insanlar birbirine çelme takmaz. Birbirine düşmanlık yapmaz. Canı sağ olsun, ablam benim.

Erdoğan, Erbakanla görüşme yapmadı. Erbakan ittifaka yanaşmadı. Tayyip Bey, Fatih Bey'e ne diyor? Zübük diyor, ip cambazı diyor. Depremzedelere bile şantaj yapan kötücül bir akıl vardır. Bizim ittifakımız gücünü milletimizden, renklerini bayrağımızdan alır.