Özgür Özel'den "CHP'ye Macron aramıyoruz" sözlerine ilişkin açıklama: Ekrem Başkan partisiz mi?

Özgür Özel'den "CHP'ye Macron aramıyoruz" sözlerine ilişkin açıklama: Ekrem Başkan partisiz mi?
CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, verdiği bir röportajda "Biz CHP'ye Macron aramıyoruz" sözlerinin Ekrem İmamoğlu'na yönelik olduğu söylemlerine cevap verdi.Özel verdiği bir röportajda "CHP’ye bir Macron aramıyoruz. Siyasetsiz...

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, verdiği bir röportajda "Biz CHP'ye Macron aramıyoruz" sözlerinin Ekrem İmamoğlu'na yönelik olduğu söylemlerine cevap verdi.

Özel verdiği bir röportajda "CHP’ye bir Macron aramıyoruz. Siyasetsiz birini bulmayacağız. Sırf beyaz gömlek yakışıyor, kollarını kıvırdı diye partili olmayan birini partinin başına getiremeyeceğimize göre… Bu partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürü biz yakıştırmaz ve halka benimsetmezsek halk bir başka siyasetsiz birini partinin başında görebilir, Macronlaşma riski çıkar" ifadelerini kullandı. Özel'in bu sözleri 2019'da İstanbul Belediye seçimlerinin iptal edilmesi ve bunun üzerine İmamoğlu'nun beyaz gömleğinin kollarını sıyırarak yaptığı konuşmaya yoruldu ve Özel'in bu sözlerinin bir kaç ay önce genel başkanlık için aday olacağı düşünülen İmamoğlu'na yönelik olduğu öne sürüldü.

Özel bugün yaptığı bir X paylaşımında ise söz konusu iddiayı yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Yok Artık! BirGün gazetesindeki röportajımda seçmenin siyasetten ve partilerden kopuş tehlikesine dikkat çekip, Macron tipi partisiz figürlere yönelim riskine işaret ettim. Ekrem Başkan partisiz mi? Ekrem Başkan siyasetsiz mi?"

TIKLAYIN- Özgür Özel: CHP’ye bir Macron aramıyoruz, siyasetsiz birisini bulmayacağız