Özlem Zengin: Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor

Özlem Zengin: Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin "Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor" dedi.AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın...

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin "Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem ZenginCNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

Zengin, 6284 sayılı kanunla ilgili bir soruya verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir endişeye gerek yok. AK Parti kadın hakları konusunda bir ton iş yaptı. En önemlisi başörtüsüyle ilgili yasakların kalkmasıdır. Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor. Türkiye'de kadınların hem çalışma hayatına katılması hem siyasete atılması için AK Parti çok adım attı. Kadınların hakları korunacak. Uygulamayla ilgili sorunlar varsa bunlar izale edilecek."

Ne olmuştu?

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için öne sürdüğü 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık ve AKP Grup Başkanvekili Zengin’den gelen itirazlar, parti tabanında rahatsızlığa yol açmıştı.

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine, "kırmızı çizgimizdir" diyen AKP Genel Başkanvekili Özlem Zengin, “Ben tartışılamaz demedim. Keşke daha seviyeli, insani, İslami bir ortamda tartışabilsek” ifadelerini kullandı. Zengin, yüzlerce "tehdit" mesajı aldığını söylemişti.