"Özü başına..."

"Özü başına..."
İYİ Parti’nin, o partinin sayın genel başkanı ve parti yöneticilerinin ne yapmaya çalıştığını anlayan beri gelsin diyeceğim ama diyemiyorum. Bu mühim kararın altında nasıl bir keramet var bizim aklımızın ermediği diyorum,...

İYİ Parti’nin, o partinin sayın genel başkanı ve parti yöneticilerinin ne yapmaya çalıştığını anlayan beri gelsin diyeceğim ama diyemiyorum. Bu mühim kararın altında nasıl bir keramet var bizim aklımızın ermediği diyorum, ne yazık olmuyor. Çünkü seçimlerde CHP’nin önerdiği ve 2019 seçimlerinde büyük bir zafer getiren iş birliği önerisini “Hayır biz hem hür hem müstakil olarak seçimlere özü başımıza gideceğiz” diyerek reddeden İYİ Parti açıkça muhalefetin seçimleri yitirmesine adeta 2019’un rövanşının verilmesine çalışıyor.

Yerel seçimlere hazırlanan siyaset yeni bir deyim daha kazandı İYİ Parti sayesinde.
“Özü başına…”
Bu deyim Kırım Tatarlarına ait. Deyimler sözlüğünden baktım, anlamı “kendi kendine” demek. Manasının altına, daha iyi anlamamız için tek bir örnek kullanılmış sözlükte, çok ilginç;
“Öz başına toy yasap, tuvğanın yoq mı?”
Yani diyor ki;
“Kendi kendine düğün yapıyorsun, akraban yok mu?”
İYİ Parti’nin, o partinin sayın genel başkanı ve parti yöneticilerinin ne yapmaya çalıştığını anlayan beri gelsin diyeceğim ama diyemiyorum. Bu mühim kararın altında nasıl bir keramet var bizim aklımızın ermediği diyorum, ne yazık olmuyor. Çünkü seçimlerde CHP’nin önerdiği ve 2019 seçimlerinde büyük bir zafer getiren iş birliği önerisini “Hayır biz hem hür hem müstakil olarak seçimlere özü başımıza gideceğiz” diyerek reddeden İYİ Parti açıkça muhalefetin seçimleri yitirmesine adeta 2019’un rövanşının verilmesine çalışıyor. Dün grup kürsüsünden CHP’nin elindeki büyükşehir belediye başkanlarını biraz mahcup, biraz ölçüsüz dille eleştiriyordu Meral Akşener. Ulaşım üzerinden vuruyor, “Berlin'i, Paris'i vaat ediyorlar ancak Delhi'nin, Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar” diyordu. Yürekten katılıyorum bütün büyükşehirlerde ulaşım sorun ve çözülemiyor. Ama mesele bu mu şimdi? 6 ay evveli Ankara veya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları’nın “kazanacak aday” diyerek reis-i cumhurluğa aday gösteren, hatta seçim kampanyası sırasında afişlerde, filmlerde kendi kadrosu yerine Yavaş ve İmamoğlu’na yer veren kimdi acaba?

Siyasette bir başka partinin belediye başkanını genel başkanına karşı kışkırtacak kadar ileri giden hatta seçilmeleri halinde onların gölgesi altında siyaset yapmayı göze alan siz değildiniz sayın okuyucu.

Özü başına giderken, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Önümüzdeki dönem Türkiye’yi kazanmak adına birkaç belediyeyi kaybetmeyi göze almayı beceremezsek Türkiye’yi kazanabilme şansını yitiririz” dedi.

Ne kadar net, ne kadar açık… Siyasetten kazanmanın yolunun önce güçlü yenilgiden geçtiğini de öğrenmiş olduk.

İYİ Parti kurulduğundan beri 2019 seçimlerindeki tutumu hariç gerek sokakta gerekse parlamentoda attığı her adımda iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı memnun etti. Gizli veya açıktan bugüne kadar böyle geldi. Şimdi açıktan özü başına tam desteğini sunmaya hazırlanıyor. Yoksa büyükşehirlerin ulaşım sorunu İYİ Parti’yi yolundan çevirmiyor.

İYİ Parti partileşemiyor. Bir grup arkadaşlar ama bu arkadaşlar birbirine güvenmiyor, sürekli tasfiye konuşuluyor, en acısı da Genel Başkan Meral Akşener onlara liderlik yapamıyor.

CHP’nin tutumu da ayrı bahis konusu. Sevgilisindenayrılamayan müzmin âşık gibi adeta. Hâlâ İYİ Parti’den medet uman, hâlâ bu partinin gerçeğiyle yüzleşmeyen, millete gitmek varken genel merkez kapısı aşındıran nafile çaba içinde. CHP özü başına seçim kazanamayacağına o kadar inanmış ki hazin olan bu.

İYİ Parti genel merkezinde tüm birimler bas bas bağırıyor, işitilmiyor. “İstenmiyorsun” deniliyor. Bunun işitilmesi için güzel bir Ajda Pekkan şarkısı hatırlatayım belki faydası olur.

Disko kraliçesi olarak anılan Gloria Gaynor’a ait olan ‘IWill Survive’ adlı parça Ajda Pekkan tarafından 1979 senesinde Türkçe’ye uyarlanıp seslendirildi. Ajda Pekkan “Bambaşka Biri” adlı eserinde şöyle diyordu: “Bugünü aslında nasıl sabırla bekledimdi/Seni yalvarırken görmek seni ağlatabilmek… Olmaz artık kapı açık/Arkanı dön ve çık istenmiyorsun artık Bir zamanlar sen de bana acımadın/Yalnız kaldım yıkılmadım ayaktayım… Oh yaşadım yaşıyorum/ Başım yukarıda meydan okuyorum hayata ve sana…” Özü başınalar, odalarında, arabalarında en çok bu şarkıyı dinliyor. Çünkü meydan okuyorlar CHP’ye ve hayata.

Seçimleri hep birlikte yaşayacağız. Bu kez daha çok kaybedeceğiz ülküsüyle yola çıkan İYİ Parti’nin geleceğini birlikte göreceğiz. Özü başınalara hayırlı olsun. Deyimler sözlüğünün kullandığı örneği bir daha hatırlayalım; “Öz başına toy yasap, tuvğanın yoq mı?” Yani diyor ki; “Kendi kendine düğün yapıyorsun, akraban yok mu?”