Pahalı bir ‘Demokrasi’

Pahalı bir ‘Demokrasi’
27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının yapıldığı ve ismi AK Parti iktidarı tarafından ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ olarak değiştirilen Yassıada’da kurulan ‘Katre Island...

27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının yapıldığı ve ismi AK Parti iktidarı tarafından ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ olarak değiştirilen Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete girdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137oda ve borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş’nin sahibi olduğu otelin oda fiyatları dikkat çekti.
Katre Island Hotel’de, 450 metrekarelik kral dairesinde bir gece konaklamanın bedeli 70-76 bin TL arasında değişiyor. Otelde kapalı yüzme havuzları, spa ve mescit de bulunuyor.
DP’DEN TEPKİ
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ziyarete açılan Yassıada’ya (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) inşa edilen Katre İsland Otel hakkında açıklama yaptı. Uysal, yaptığı yazılı açıklamada ülkenin ve siyasetin gördüğü en büyük travmanın merkezi olmuş, demokrasi için en acı destinasyon olan Yassıada’ya yapılan otel ve pazarlama şekli hakkında AK Parti’nin tarihi ve vefayı katlettiğini, doymak bilmeyen rant hırsının eseri olduğunu ifade ederek, “Demokratların hatırasının üzerinde tepinmenize asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.