Pandemi kadınların iş hayatını etkiledi

Pandemi kadınların iş hayatını etkiledi
Vodafone’un hazırladığı yeni araştırma, pandeminin çalışan kadınlar üzerindeki etkisini ortaya koydu. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkede yapılan araştırmaya göre, pandemi süresince her 4 çalışan kadından...

Vodafone’un hazırladığı yeni araştırma, pandeminin çalışan kadınlar üzerindeki etkisini ortaya koydu. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkede yapılan araştırmaya göre, pandemi süresince her 4 çalışan kadından biri çocuk bakımı ve ev sorumluluklarından dolayı işe daha az zaman harcamak durumunda kaldı.

Araştırmaya göre annelerin yaklaşık yarısı, artan çocuk bakımı baskıları nedeniyle iş performanslarının olumsuz etkilendiğini ve her 4 anneden 3’ü denge sağlamak için önceden plan yapmanın çok önemli olduğunu belirtti. Çocuk bakımı söz konusu olduğunda annelerin %69’u baskının çoğunu üstlendiğini söylerken %62’si pandemi başladığından beri çocuk bakımını hayatının diğer unsurlarıyla dengeleme konusunda stres hissettiğini belirtti. Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu Üyesi Serpil Timuray, “Ebeveynlerin çoğu COVID-19 döneminde çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmekten mutluluk duysa da çalışan anneler daha çok çocuk bakımı ve ev işi sorumluluğu üstlendiğinden bu durum iş performanslarını ve bazı durumlarda kariyer gelişimlerini etkiledi” dedi.