Pandemi parası ile AK Parti üyesi yapıldılar

Pandemi parası ile AK Parti üyesi yapıldılar
Van'da pandemi sürecinde 1000 liralık sosyal yardım alan kişilerin rızaları dışında AK Parti üyesi yapıldığı ortaya çıktı.Van’da pandemide “Sosyal Destek Paketi” kapsamında 1000 lira yardım yapılan kişilerin kimlik...

Van'da pandemi sürecinde 1000 liralık sosyal yardım alan kişilerin rızaları dışında AK Parti üyesi yapıldığı ortaya çıktı.

Van’da pandemide “Sosyal Destek Paketi” kapsamında 1000 lira yardım yapılan kişilerin kimlik bilgilerinin rızaları dışında kullanıldığı ve AK Parti üyesi yapıldıkları iddia edildi. Mahallelere giderek ev ev dolaşanlar kişilerin kimlik bilgilerini topladıktan bu kişilerin sonra rızası ve bilgisi olmadan AK Parti’ye üye yapıldığı öne sürüldü. Yapılan üyelikler kişilere gelen “Üyelik işlemleriniz başarıyla gerçekleştirilmiştir” mesajlarıyla ortaya çıktı.

HDP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, şu ana kadar onlarca kişinin rızası dışında AK Parti üyesi yapıldığı gerekçesiyle kendilerine başvuruda bulunduğunu belirtirken, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu da bu duruma karşı gerekeni yapacaklarını söyledi.

’17 YILDA YAPAMADIĞIMIZ ÜYEYİ TEMMUZ’DA YAPTIK’

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu hafta içinde “AK Parti Van teşkilatımıza 17 yılda yaptığımız üye sayısının yarısını 1 Temmuz’dan bugüne kadar yaptık. Müthiş bir katılım ve gönül birliği var” açıklamasında bulunmuştu.

Mardin'de eski kayyımın ekibinden 4 kişi daha görevden alındı