Param'ın 2023 yılında işlem hacmi yüzde 117 arttı

Param'ın 2023 yılında işlem hacmi yüzde 117 arttı
Tüm kartların ortak kullanım hesabı Param uygulaması, 2023 yılında 16,5 milyar lira işlem hacmine ulaştı. Şirketin 2024 hedefinde Avrupa'ya açılmak var.Bütünleşik finans sağlayıcısı Param, 2023 finansal sonuçlarını ve...
Tüm kartların ortak kullanım hesabı Param uygulaması, 2023 yılında 16,5 milyar lira işlem hacmine ulaştı. Şirketin 2024 hedefinde Avrupa'ya açılmak var.

Bütünleşik finans sağlayıcısı Param, 2023 finansal sonuçlarını ve 2024 hedeflerini açıkladı. 2023 yılında ParamKart ile gerçekleşen işlem hacmi geçen yıla göre yüzde 117 artarak 16,5 milyar TL'ye ulaştı. ParamPOS işlem hacmi bir önceki yıla göre yüzde 300 artışla 150 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirket, 2024 yılında 1 milyar doların üzerinde yeni bir yatırım turuna çıkarak Avrupa'da rekabet etmeyi hedefliyor.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2023 yılında ParamKart ile yapılan işlem adedi 60 milyon olurken, işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 117 artarak 16,5 milyar TL oldu. ParamKart ile en fazla harcama yapılan sektörler, tüketicilerin kullanım alışkanlıklarını da ortaya çıkardı. Verilere göre ParamKartlılar en çok akaryakıt, market ve teknoloji ürünlerini tercih ederken; ParamKart sahipleri en çok harcamayı 14 Haziran Çarşamba günü yaptı.

ParamPOS'un 2023 yılındaki işlem hacmi geçen yıla göre yüzde 300 artarak 150 milyar TL'ye ulaştı. ParamPOS ile yapılan işlem adedi ise yüzde 81 artarak 199 milyon oldu. ParamPOS'tan yapılan tüm işlemlerin yüzde 27'iı taksitli, yüzde 73'ü tek çekim olarak gerçekleşti. ParamPOS ile en çok harcama yapılan sektörler pazaryeri, sigorta ve market olarak sıralanırken; ParamPOS üzerinden en çok alışveriş yapılan gün 27 Kasım Cuma günü oldu."

Param'ın finansal sonuçlarını ve 2023 yılını değerlendiren Param Kurucusu ve CEO'su Emin Can Yılmaz, geride bıraktıkları 2023 yılının Param için önemli bir gelişim ve ilerleme yılı olduğuna dikkati çekti. Yılmaz, "Stratejik şirket alımları ve akılcı yatırımlarımızla sektördeki konumumuzu güçlendirirken, kullanıcılarımızın ve iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını önceliklendirmeye devam ettik. 2023 yılı başında, Hopi'ye 100 milyon dolarlık bir değerleme ile stratejik bir yatırım gerçekleştirdik. Hopi'nin 15 milyondan fazla kullanıcısına ve 300'den fazla perakende ortağına, Param'ın gelişmiş elektronik cüzdan ve ön ödemeli kart hizmetleri ile destek veriyoruz. Türkiye'nin en köklü yazılım şirketlerinden biri olan ve hizmet ihracatında öncü firmalardan İzmir merkezli Univera'yı ve onun iştiraki Univis'i satın alarak Param ailesine katılmalarını sağladık. Univera ve Univis ile satış, servis ve lojistik süreçlerinin yönetebileceği yazılımları tek bir platformda geliştirerek, bu süreçlerin tamamen dijitalleşmesi için ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sağlıyoruz. Öte yandan 2023 yılı içerisinde 250'nin üzerinde banka, finansal kuruluş, telekom operatörü ve global şirketlere hizmet veren Paycore ve onun ilişkili şirketlerini bünyemize katmak için anlaşmaya vardık. Her bir yatırım kararımız, daha geniş müşteri kitlelerine ulaşma ve onların deneyimlerini zenginleştirme vizyonumuzun bir parçası oldu" ifadelerini kullandı.

"2023 yılını rekorlarla geride bıraktık"

Emin Can Yılmaz, 2023'te izledikleri büyüme stratejisinin meyvelerini topladıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"ParamPOS'ta, 2022 yılına kıyasla yaklaşık dört katına çıkan bir işlem hacmine ulaşarak, 150 milyar TL'lik rekor bir işlem hacmine eriştik. Ortalama sepet tutarımız yüzde 111'lik bir artışla 722 TL'ye yükseldi. Yaklaşık 178 bin iş ortağımızla kurduğumuz güven ilişkisini, başarımızın en büyük kaynağı olarak görüyoruz. ParamKart kullanıcı sayımızdaki artışla birlikte 2023 yılı işlem hacmimiz 2022 yılına göre yüzde 117 artarak 16,5 milyar TL'ye ulaştı. Türkiye'de ve dünyada büyüme stratejisi ile başladığımız 2023 yılını rekorlarla geride bıraktık. Güçlü büyüme rakamlarımız ve kullanıcılarımızın artan etkileşimi, Param'ın sektördeki lider konumunu bir kez daha pekiştirdi. 2024 yılında ekosistemimizi daha da büyütmeye ve finansal teknoloji alanında yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz."

"Dünya markası olacağız"

Avrupa pazarına odaklandıklarını ve bu pazarda yatırımlar yaparak büyümeyi hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, "Bütünleşik finans sağlayıcısı olarak finansal hizmetleri daha otomatize edilmiş ve entegre bir şekilde sunuyor; Avrupa'da da rekabette öne çıkmayı hedefliyoruz. Finansal teknoloji alanında Türkiye'nin öncüsü olarak sınırlar ötesine geçerek global bir oyuncu olma hedefimizi 2022'de Param UK'in İngiltere'deki kuruluşuyla somutlaştırmıştık. Bir sonraki adım olarak da Mart 2023'te Hollanda'da yeni şirketimizi hayata geçirdik. Avrupa'da büyüme yolculuğumuzu Hollanda ofisimizin ardından Çekya, Polonya, Romanya başta olmak üzere Orta ve Doğu Avrupa'da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan Avrupa'nın önde gelen 'Şimdi Al Sonra Öde' hizmetlerinden birini sunan Twisto'yu satın alarak sekiz farklı Avrupa ülkesinde operasyon yürütme yetkisi kazandık ve böylece hizmet ağımızı genişlettik. 2024'te de daha çok çabalayıp dünya markası olmaya yönelik adımlar atacağız" diye konuştu.

"2024'ün başında yeni yatırım turuna çıkacağız"

Yılmaz, 2024 yılındaki yatırım turuna yönelik planları ve hedefleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Mevcut yatırımcılarımızın güveni bizim için büyük bir motivasyon kaynağı. Amacımız büyümemize somut katkılar sunabilecek, değerlerimize uygun kuruluşlardan yatırım almak. Şirketimizin stratejisine, hedeflerine katkı sağlayacak, değer katacak yatırımcılarla çalışmayı hedefliyoruz. Her ne kadar mevcut durumda unicorn statüsü için gereken değerlemeye ulaşmış olsak da unicorn olmak için 1 milyar doların üzerinde değerlemeyle yatırım almak gerekiyor. Biz de 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeyle yatırım alarak bu statüyü resmileştirmek istiyoruz. Bu kapsamda 2024'te yatırım turuna çıkacağız. Hedefimiz 2027 yılına geldiğimizde 10 milyar dolar büyüklüğe ulaşarak decacorn olarak yurt dışında halka açılmak."

"Çalışanlarımızla Türkiye'nin fintek ekosistemine katkı sunmaya"

Türkiye'nin fintek alanındaki gelişimine katkı sağlamayı çalışanlarının desteği ile ilerletmeye kararlı olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Değerli ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla hem Türkiye'nin fintek ekosistemine hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunuyoruz. İç pazarda sağlamış olduğumuz istikrarlı büyümenin yanı sıra yurt dışındaki büyümemizi de hızla sürdürüyoruz. Param'ın elde ettiği başarı, çalışanlarımızın katılımları ve çabaları sayesinde mümkün olmuştur ve bu başarıyı gelecekte de sürdürmeye yönelik kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Birlikte başarının ne demek olduğunu çok iyi bilen bir ekibiz. Param'ın başarısında, değerli çalışma arkadaşlarımızın büyük bir pay sahibi olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede aldığımız kararla birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılında net kârımızın 100 milyon TL'sini çalışma arkadaşlarımızla paylaştık" dedi.