Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sonrası Eyfel Kulesi çevresinde araç yasağı gündeme getirildi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sonrası Eyfel Kulesi çevresinde araç yasağı gündeme getirildi
Fransa'da 26 Temmuz-11 Ağustos'ta düzenlenecek olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Eyfel Kulesi'nin etrafında araçların yer almaması gündemde. Şubat 2022'de Paris Belediye Meclisi'nde kabul edilen uygulama, emniyet tarafından...
Fransa'da 26 Temmuz-11 Ağustos'ta düzenlenecek olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Eyfel Kulesi'nin etrafında araçların yer almaması gündemde. Şubat 2022'de Paris Belediye Meclisi'nde kabul edilen uygulama, emniyet tarafından "trafiğin engelleneceği ve gecikmelere neden olacağı" gerekçesiyle reddedilmişti.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Eyfel Kulesi'nin etrafında araçların yer almamasını istediğini belirtti.

Fransız basınındaki haberlere göre, Hidalgo, 26 Temmuz-11 Ağustos'ta düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için uygulanması planlanan ancak Paris Emniyet Müdürlüğünce reddedilen Eyfel Kulesi'nin çevresini yayalaştırma projesini, olimpiyatlardan sonra uygulama yönündeki kararlılığını dile getirdi.

Hidalgo, "Olimpiyatlardan sonra Trocadero (meydanı) ağaçlandırılacak, Pont d'Iena Köprüsü yayalaştırılacak ve Champs de Mars'a kadar olan alan yeniden ağaçlandırılacak. Böylece Paris'in merkezinde büyük bir park oluşturulacak" ifadelerini kullandı.

Olimpiyatların ardından Paris Emniyet Müdürlüğü'nden bu projeyi yeniden değerlendirmesini isteyeceğini bildiren Hidalgo, "Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Eyfel Kulesi'nin önüne araçlar geri gelmeyecek" açıklamasında bulundu.

Emniyet tarafından reddedilmişti

Şubat 2022'de Paris Belediye Meclisi'nde kabul edilen uygulama, eski Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement tarafından "trafiğin engelleneceği ve gecikmelere neden olacağı" gerekçesiyle reddedilmişti.

Iena Köprüsü, Trocadero Meydanı'nı Eyfel Kulesi'ne bağlıyor. Champs de Mars, Eyfel Kulesi'nin karşısında bulunan büyük yeşil alanı oluşturuyor.