Paris metrosunda polis bir kadını vurdu

Paris metrosunda polis bir kadını vurdu
Fransa'nın başkenti Paris'te polis, metroda "tehdikâr davrandığı" iddia edilen bir kadına ateş açtı. Başörtülü olduğu belirtilen kadının durumu kritikir okulda düzenlenen silahlı saldırı sonrasında "terör" önlemlerinin...

Fransa'nın başkenti Paris'te polis, metroda "tehdikâr davrandığı" iddia edilen bir kadına ateş açtı. Başörtülü olduğu belirtilen kadının durumu kritik

ir okulda düzenlenen silahlı saldırı sonrasında "terör" önlemlerinin artırıldığı Fransa'da polis, metroda bir kadına ateş açtı. Paris metrosunda yaşanan olay sonrasında kadının durumunun kritik olduğu belirtildi.

BFM TV, metrodaki diğer yolcuların, başörtülü olduğu belirtilen kadının "tehditkâr" bir şekilde davrandığı konusunda şikâyetçi olduğunu duyurdu. AP ajansı da kadının trende "tehditkâr" yorumlarda bulunduğu iddiasını aktardı. BFM TV ve Le Parisien gazetesine konuşan polis kaynakları "kadının davranışının olası İslami terörist motivasyonuna" işaret ettiğini ileri sürdü.

Reuters'a konuşan bir polis sözcüsü, "Polisler kendi güvenliklerinden endişe ettikleri için silahlarını kullandı" dedi. Ancak sözcü, kadının davranışlarının niçin ateş açılmasını gerektirdiğine dair soruya yanıt vermedi. AP ajansı ise kadının "uyarılara yanıt vermediğini" duyurdu.

Karnından vurulan kadının durumunun kritik olduğu, Paris'in doğusundaki François-Mitterrand ulusal kütüphanesine çıkan hattın tahliye edildiği belirtildi.