Paris’te ırkçılığa isyan

Paris’te ırkçılığa isyan
Temsilcimiz Medipol Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında Fransız ekibi PSG’ye konuk olduğu maçta dünya çapında inanılmaz bir skandal yaşandı.Maçın 14. dakikasında saha kenarında Pierre Webo’ya kırmızı...

Temsilcimiz Medipol Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında Fransız ekibi PSG’ye konuk olduğu maçta dünya çapında inanılmaz bir skandal yaşandı.
Maçın 14. dakikasında saha kenarında Pierre Webo’ya kırmızı kart gösterilmesi sonrası ortalık bir anda karıştı.
Pierre Webo ve Demba Ba maçın dördüncü hakeminin kullandığı ırkçı “this negro” ifadesine tepki gösterdi. PSG’li Neymar ve Mbappe de maçın orta hakemiyle konuşarak ırkçı ifadelere karşı ortak tavır sergilediler.
Bir süre süren tartışmaların ardından bir UEFA delegesi de maçın Rumen orta hakemi Ovidiu Hategan’in yanına gelerek duruma müdahil oldu.
Olay sonrası Başakşehir ve PSG sahadan ayrılarak soyunma odasına gitti.Takımlar mevcut hakem ekibiyle sahaya çıkmayı reddetti.
UEFA, bunun üzerine karşılaşmanın bugün yeni bir hakem ekibiyle oynanmasını kararlaştırdı. UEFA konuya ilişkin “kapsamlı” soruşturma başlatıldığını duyurdu.
DÜNYA BASINI MANŞETLERE TAŞIDI
Başakşehir Yardımcı Antrenörü Webo’ya ırkçı söylemde bulunan Coltescu’ya ilk tepki sahadaki oyunculardan ve teknik ekiplerden geldi. Dünya basını da olayı manşetlerine taşıdı. Romanya basınından Gazeta Sporturilor, yaşananları “Şampiyonlar Ligi tarihinde görülmemiş olay. Sebastian Coltescu’nun ırkçı tepkisinin ardından Başakşehir ve Paris Saint-Germain sahayı terk etti” manşetiyle verdi.