Paskalya, Ramazan ve Nevruz: Turizmcilerin bayram heyecanı

Paskalya, Ramazan ve Nevruz: Turizmcilerin bayram heyecanı
Türkiye'nin turizm sektörü, 2024 yaz sezonuna üç önemli bayramla giriş yapıyor. Nevruz Bayramı'yla başlayan hareketlilik, İran'dan gelen turistlerle Antalya'yı doldururken, Paskalya Bayramı ise Batı Avrupa'dan yoğun turist akınına...
Türkiye'nin turizm sektörü, 2024 yaz sezonuna üç önemli bayramla giriş yapıyor. Nevruz Bayramı'yla başlayan hareketlilik, İran'dan gelen turistlerle Antalya'yı doldururken, Paskalya Bayramı ise Batı Avrupa'dan yoğun turist akınına neden olacak. Turizmde iç pazardaki hareketlilik ise 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi artacak.

2023 yılını rekorlarla kapatan turizm sektörü, Londra'dan Hollanda'ya, Berlin'den Moskova'ya kadar düzenlenen fuarlarla olumlu geri dönüşler alarak 2024 yaz sezonuna hazırlanıyor. İran ağırlıklı turist akışıyla başlayan Nevruz Bayramı için oteller özel konseptler hazırlarken, önemli turizm fuarlarının tamamlanmasıyla sektörde heyecan dorukta.

Kundu'da faaliyet gösteren 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar, sezon hazırlıklarına Londra'daki fuarla başladıklarını belirterek, Türkiye'nin ana pazarlarında rezervasyon lideri olduğunu vurguladı. Özellikle Almanya'nın yeniden birinci sıraya yükseldiğini ifade eden Çağlar, bu sezon Almanya'dan yaklaşık 4 milyon turist beklediklerini söyledi.

İngiltere'den gelen turistlerin erken bir dönemde hareketlilik yaşadığını aktaran Çağlar, bu yıl İngiliz turistlerin sezonu 1 hafta erken açacaklarını ve bu durumun olumlu bir sinyal olduğunu dile getirdi. Ancak Rusya'da devam eden savaşın ekonomiyi etkilediğine dikkat çeken Çağlar, erken rezervasyonlarda sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Üç önemli bayramın ardı ardına gelmesinin sektöre hareketlilik getirdiğini belirten Çağlar, Nevruz Bayramı'nın ardından Paskalya Bayramı'nın ve sonrasında Ramazan Bayramı'nın beklendiğini aktardı. İran ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen turistlerin Nevruz Bayramı'nda bölgedeki otellerde doluluk oranını artırdığını söyleyen Çağlar, iç pazardaki hareketliliğin Ramazan Bayramı öncesinde de devam edeceğini umut ettiğini belirtti.