Peker sessizliğini bozdu: Falyalı ve türevleriyle tanışmak istemeyi zül sayarım

Peker sessizliğini bozdu: Falyalı ve türevleriyle tanışmak istemeyi zül sayarım
Şubat ayında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen kumarhane patronu Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı, halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’a konuştu. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları hakkında konuşan...

Şubat ayında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen kumarhane patronu Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı, halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’a konuştu. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları hakkında konuşan Falyalı, Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım’ı doğrudan tanımadığını öne sürdü. Falyalı, Avşar’ın, “Sedat Peker, ağabeyinizin bir uyuşturucu ağının merkezinde olduğunu söyledi. Sedat Peker ile bir ilişkiniz var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Sedat Peker’i tanımıyoruz. Kendisi 6-7 yıl önce adaya geldi. Ağabeyimin hayattayken anlatımlarına göre Sedat Peker kendisiyle tanışmak istedi. Ancak ağabeyim bu görüşme talebini kabul etmedi. Sedat Peker Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile ağabeyimin içinde olduğu bir uyuşturucu ticaretinden bahsediyor. Biz Erkam Yıldırım’ı ne gördük ne de tanıdık. Babasını ise Başbakan olması kaynaklı tanıyoruz. Sedat Peker belki de gündem olsun diye Kıbrıs’ı bu konuya kattı. Ayrıca adayı görüyorsunuz küçük bir yer. Burada nasıl uyuşturucu satacaksın, nasıl ticaretini ve transferini yapacaksınız. Böyle bir ihtimal var mı?”

Hüsnü Falyalı

‘YAŞAR AKTÜRK TELEFONU RAHMETSİZE VERDİ’
Sedat Peker ise uzun süren suskunluğunu, Falyalı’nın açıklamalarına yanıt vermek için bozdu. Türkiye’den ayrılmadan önce bayramlaşmak için Yaşar Aktürk’ü aradığını belirten Peker, “’Halil Falyalı ile beraberiz o da bayramlaşmak istiyor’ diyerek telefonu rahmetsize verdi. Bu emrivaki karşısında Halil Falyalı şahsımı övücü sözler söyleyerek sohbete başladı ve bayramımı kutladı. Benimle tanıştığına çok memnun olduğunu söyledi. Ben ise kendisine tanışmaktan memnun olmadığımı çünkü "seninle ilgili tek duyduğum önce insanlarla dost olup sonra onlara kötülük yaptığındır dedim” ifadelerini kullandı.

‘SAVCILAR RAHATLIKLA ORTAYA ÇIKARABİLİR’
Peker’in açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı: “Berber Yaşar’ın telefonuna ‘Yaşar abi bir daha bu adamla beni konuşmak zorunda bırakmazsan sevinirim’ diye mesaj yazdım. Berber Yaşar beni arayarak, ‘Lütfen kusura bakma. Kendisi tanışmak istediğini söyleyince telefonu verdim. Senin Halil Falyalı hakkında bu şekilde düşündüğünü bilseydim telefonu vermezdim’ dedi. Bu dediklerimin doğruluğu Yaşar Aktürk’e sorularak öğrenilebilir ancak yazmış olduğum mesajın doğruluğu Falyalı cinayetinin tahkikatını yapan savcılar tarafından rahatlıkla ortaya çıkarılabilir. Uzun yıllar önce vefat eden büyük önder Atatürk hayatta olsaydı kendisi ile tanışmak için uğraş verebilirdim. Ancak Halil Falyalı isimli rahmetsiz ve onun türevleri ile yukarıdaki satırlarda delilleri ile anlattığım üzere tanışmak istemeyi dahi kendime zül sayarım.”