Peker'in avukatı 'devlet'in mesajını doğruladı

Peker'in avukatı 'devlet'in mesajını doğruladı
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 2019 yılında yaptığı, ‘silahlanın’ çağrısının ardından adliyede nasıl karşılandığını ve Meral Akşener’in şikayeti üzerine olayı soruşturan savcının kendisine verdiği...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 2019 yılında yaptığı, ‘silahlanın’ çağrısının ardından adliyede nasıl karşılandığını ve Meral Akşener’in şikayeti üzerine olayı soruşturan savcının kendisine verdiği mesajları Twitter üzerinden duyurmuştu.

Peker, erken uyanamadığı için savcının randevuyu öğleden sonraya aldığını, kahvesini içerken ifadesini verdiğini ve ifade bittikten sonra savcı ile aralarında geçen diyaloğu şöyle aktarmıştı:
“Keyifle geçen ifade faslından sonra Savcı Bey ‘Şimdi ifade bitti, size devletimizin bir isteğini iletiyorum. Bu Başsavcımızın da bilgisindedir, kendisinin de isteğidir’ dedi. Silahlanın çağrısı yaptığım açılış konuşmamdaki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediğim sert sözlerden dolayı rahatsız olmadıklarını, sözlerimin doğru olduğunu, ancak ülkedeki tansiyon çok yükseldiği için bir süre Kılıçdaroğlu’na sert çıkışlar yapmamamı, sonrasında istediğim gibi devam edebileceğimi söyledi. Bana ‘O suç örgütü lideri, onun sözüne mi inanacağız?’ diyorlar ya, yanımda Avukat Ersan Barkın da vardı. Onu tanıyan herkes bilir, dünyanın en namuslu, en dürüst adamı. Şehit Necip Hablemitoğlu’nun yetiştirmesi.”

Ersan Barkın

Sedat Peker bu görüşmeye avukatı Ersan Barkın’ın da şahitlik ettiğini söylemişti. Gazete Pencere, Peker’in avukatı Ersan Barkın’a ulaştı. Barkın, müvekkil avukat gizliliği çerçevesinde kısıtlı bilgi verdi ama “Eksiği var fazlası yok” diyerek diyaloğu doğruladı.

  • Caner Polat