Pekin’de bir haftada 2 milyondan fazla test

Pekin’de bir haftada  2 milyondan fazla test
Koronavirüs salgınının çıkış noktası olan Çin’in başkenti Pekin’de ikinci dalga tehlikesi devam ediyor. Aylar sonra yeniden vaka görülmesinin ardından önlemler sıkılaştırılırken, Pekin’de geçen hafta 2,3 milyon kişiye...

Koronavirüs salgınının çıkış noktası olan Çin’in başkenti Pekin’de ikinci dalga tehlikesi devam ediyor. Aylar sonra yeniden vaka görülmesinin ardından önlemler sıkılaştırılırken, Pekin’de geçen hafta 2,3 milyon kişiye test yapıldı, ülke genelinde son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısı ise 26.
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yaptığı açıklamada, ülkede son 24 saatte biri yurtdışı kaynaklı olmak üzere 26 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini, hayatını kaybeden kimsenin ise olmadığını duyurdu.
Açıklamada son 1 günde tespit edilen vakalardan 22’sinin Pekin’de görüldüğü ifade edilirken, böylece Pekin’de 11 Haziran’dan bu yana kaydedilen vaka sayısı 227’ye çıktı.
Çin ana karasında bugüne kadar tespit edilen toplam vaka sayısının 83 bin 378 olduğu belirtilen açıklamada, virüsten kaynaklı 4 bin 634 kişinin yaşamını yitirdiği, virüse yakalanıp daha sonra iyileşen kişi sayısının da 78 bin 413 olduğu söylendi.
Yetkililer, salgının yayılmasını engellemek amacıyla ortak ve yüksek riskli bölgelerde, geçen hafta 2,3 milyon kişiye nükleik asit testi yapıldığını açıkladı.
Öte yandan salgının önüne geçmek için okullarda eğitime ara verilmiş, tüm toplu etkinlikler tedbir amaçlı geçici süreyle durdurulmuştu.
Son günlerde yeni vakaların odağında yer alan Pekin’deki Şinfadi toptancı gıda pazarı civarınd a 30 Mayıs’tan itibaren bulunan herkesin, yakın temasta oldukları kişilerle evlerinde 14 gün izole edileceği, en az 2 sefer test yapacakları belirtilmişti. Yetkililer pazarı kapatmış, pazar yakınındaki 11 konut bölgesini karantinaya almıştı.