PELE… HUZUR İÇİNDE UYU

PELE… HUZUR İÇİNDE UYU
Kolon kanseri tedavisi gören Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin vefatı, spor ve siyaset camiası arasında büyük üzüntüye neden oldu. Pele'nin vefatının ardından birçok yıldız oyuncu, sosyal medya hesaplarından başsağlığı...

Kolon kanseri tedavisi gören Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin vefatı, spor ve siyaset camiası arasında büyük üzüntüye neden oldu. Pele'nin vefatının ardından birçok yıldız oyuncu, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı. Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, Pele'yle fotoğraflarını paylaşarak, "Huzur içinde uyu, Pele." mesajını yazdı. Turnuvanın yıldızlarından Fransız oyuncu Kylian Mbappe ise "Futbolun kralı bizi bıraktı ama mirası hiçbir zaman unutulmayacak." değerlendirmesinde bulundu. Pele'den plaket aldığı fotoğrafını paylaşan Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, şunları kaydetti:
"Tüm Brezilya'ya ve Pele'nin ailesine başsağlığı diliyorum. Ebedi Kral Pele'ye sadece 'hoşça kal' demek, futbol dünyasının şu anda hissettiği acıyı ifade etmeye asla yetmeyecek. Milyonlarca insana ilham kaynağı oldu. Düne, bugüne ve sonsuza kadar uzanacak bir miras bıraktı. Mesafe olarak uzak yerlerde yaşasak bile, ne zaman karşılaşsak bana her zaman içten bir yakınlık gösterdi. Futbolseverlerin hafızasında her zaman yaşayacak ve asla unutulmayacak."

HİÇBİR ZAMAN KAPTAN OLMADI
Pele, kariyeri boyunca hem oynadığı kulüplerde, hem de milli takımda kaptanlığı her zaman reddetti. Bu durumu yalnızca bir istisna bozdu. Milli takımı bıraktıktan 19 yıl sonra 1990’da, 50 yaşında kaptanlık pazubandını koluna geçirdi. 50’nci yaş gününü kutlamak için Milano’da düzenlenen Brezilya ile Dünya Karması maçında Pele, ilk 45 dakika sahada kaldı. Güney Amerika ülkesinin 2-1’lik mağlubiyetiyle sonuçlanan maça başka bir olay daha damgasını vurdu. Fluminense’nin forvet oyuncusu Rinaldo, doğum günü şerefine oynanan maçta Pele’ye yapabileceği asist yerine kaleye şut atmayı tercih etti.