Pelikancılara Twitter’dan kısıtlama

Pelikancılara Twitter’dan kısıtlama
AkParti’de tartışmalara yol açan Pelikancılar grubunun sosyal medyada saldırgan paylaşımlar yapan Twitter hesapları askıya alındı. Sabah yazarı Hilal Kaplan ve arkadaşlarının kurduğu Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi...

AkParti’de tartışmalara yol açan Pelikancılar grubunun sosyal medyada saldırgan paylaşımlar yapan Twitter hesapları askıya alındı. Sabah yazarı Hilal Kaplan ve arkadaşlarının kurduğu Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Bosphorus Global’in resmi Twitter hesabı ile aynı grubun kullandığı iki hesap daha Twitter tarafından askıya alındı.


@BosphorusGlobal, @gununyalanlari ve @DogrusuNeTRT başlıklı hesapların bulunduğu sayfalara girenler Twitter tarafndan konulan “Dikkat: Bu hesap geçici olarak kısıtlandı. Bu hesapta olağan dışı etkinlikler tespit ettiğimiz için bu uyarıyı alıyorsun. Yine de görüntülemek istiyor musun?” mesajıyla karşılaştı. 2016’da Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan istifasına yol açan süreci bir bildiriyle başlatan grup, o tarihten itibaren bildirilerindeki Pelikan ismiyle anıldı. Hedef seçtikleri isimlere, sosyal medyada saldırılar düzenleyen grup, Ak Parti içinde de tartışılmaya devam ediyor.