PFDK'den Süper Lig kulüplerine 'süper' ceza! Listenin ilk sırasında Fenerbahçe var

PFDK'den Süper Lig kulüplerine 'süper' ceza! Listenin ilk sırasında Fenerbahçe var
Futbolda kulüplerin ve taraftarın neden olduğu olayların ağır faturası ortaya çıktı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), sezon başından bu yana Süper Lig kulüplerine toplamda 48 milyon 224 bin 500 TL para cezası verdi.PFDK...
Futbolda kulüplerin ve taraftarın neden olduğu olayların ağır faturası ortaya çıktı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), sezon başından bu yana Süper Lig kulüplerine toplamda 48 milyon 224 bin 500 TL para cezası verdi.

PFDK tarafından bu sezon 8 milyon 77 bin lira ceza verilen Fenerbahçe, listenin ilk sırasında yer aldı. Tahkim Kurulu, sarı-lacivertli ekibe toplamda 894 bin 500 lira indirim verdi. İndirimlerin ardından kulübe kesilen toplam para cezası 7 milyon 182 bin 500 lira oldu.

Fenerbahçe'yi Beşiktaş takip etti

Fenerbahçe'nin ardından en fazla ceza alan kulüp Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılara toplamda 8 milyon 4 bin liralık ceza verildi.

Tahkim Kurulu tarafından cezası 1 milyon 200 bin lira indirilen siyah-beyazlılara toplamda 6 milyon 804 bin lira ceza kesildi.

En çok ceza kesilen kulüplerde Trabzonspor üçüncü sırada yer aldı. Bordo-mavililere, PFDK tarafından toplamda 5 milyon 15 bin lira ceza verilirken, bu miktarda 527 bin 142 lira 86 kuruş indirim uygulandı. Yapılan indirimin ardından Trabzonspor'a toplamda 4 milyon 487 bin 857 lira 14 kuruş ceza kesildi.

Ertuğrul Doğan'a ağır fatura

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, 5 farklı seferde 1 milyon 820 bin lira ceza aldı. Doğan, aldığı ceza miktarıyla, bu sezon en fazla ceza verilen kulüp başkanı oldu. Tahkim Kurulu, Ertuğrul Doğan'ın cezasında 327 bin 142 lira 86 kuruş indirime gitti.

Galatasaray Tahkim'den döndü

Galatasaray'a, bu sezon PFDK tarafından toplamda 5 milyon 284 bin lira ceza verilirken, Tahkim Kurulu bu cezada 1 milyon 343 bin lira indirim yaptı. Sarı-kırmızılı kulüp verilen ceza anlamında ligde en çok ceza yiyen üçüncü ekip olurken, Tahkim tarafından yapılan indirimlerin ardından kesilen ceza miktarıyla dördüncü sırada yer aldı.