Pink Floyd ile direniş

Pink Floyd ile direniş
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkıma ve can kaybına yol açtı. Deprem sonrası yaraların sarılması için insanlar büyük çaba harcıyorlar. Seçeneklerden biri de yaşanılan yerleri terk ederek daha güvenli...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkıma ve can kaybına yol açtı. Deprem sonrası yaraların sarılması için insanlar büyük çaba harcıyorlar. Seçeneklerden biri de yaşanılan yerleri terk ederek daha güvenli olduğu düşünülen yerlere göç etmek.

Antakya’da neredeyse taş taş üstüne kalmadı. Birçok Antakyalı kenti terk etmeye başladı. Ama hala kalmak için direnenler var. Bunlardan biri olan antika dükkanı sahibi Sercan Sincan, Antakya’dan ayrılmayı reddediyor ve her sabah dükkanını açmaya devam ediyor.

Gazeteci Piotr Zalewski’ye konuşan Sincan’ın herkese mesajı, “Hayatın devam etmesi gerektiği” yönünde. Sincan, yıkılan kentin ortasındaki iş yerinde bir yandan çalışmaya devam ederek bir yandan da Pink Floyd’dan “How I wish, how I wish you were here. (Burada olmanı ne kadar çok isterdim.) parçasını çalarak veriyor mesajını.