PKK İLE DEMİRTAŞ RESTLEŞTİ

PKK İLE DEMİRTAŞ RESTLEŞTİ
Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP’nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.Geri adım atmayacağını ifade eden Demirtaş, şunları yazdı:“Demokratik siyasette...

Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP’nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.
Geri adım atmayacağını ifade eden Demirtaş, şunları yazdı:
“Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin. Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz. Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız.”,
Demirtaş’ın sosyal medya hesabından gece geç saatlerde de “Milyonların sessiz barış çığlığını hücremden duyuyorum, halkın duygularının tercümanı olmaya çalışıyorum. Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin “delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi” ya da karşı mahallenin “teröristi, katili” olarak yaftalanmayı göze alıyorum. Konforlu alanlarından “siyaset” yapanların çıtları çıkmasa da, tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Tarih hepimizi, söylediklerimiz ve sustuklarımızla yargılayacak bir gün” mesajı paylaşıldı.

SALDIRIYI KINAYAN DEMİRTAŞ’A PKK’DAN SATAŞMA
Demirtaş, Mersin’de bir polisin şehit olduğu Tece Polisevi’ne yönelik saldırıyı kınamıştı.
Daha sonra PKK’nın askeri kanadı HPG saldırıyı üstlenmiş, saldırıyı gerçekleştiren üyelerinin kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaşmıştı. PKK açıklamasında ayrıca “…Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendisini feda eden fedaileri, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınaması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir…” sözlerini kullanmıştı.