POLİS KADINLARIN TAKSİME GİRMESİNE İZİN VERMEDİ

POLİS KADINLARIN TAKSİME GİRMESİNE İZİN VERMEDİ
Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılmak isteyenler saat 19.30 başlayacak eylem öncesinde Taksim civarında toplandı. Ancak Taksim’in birçok noktasından Sıraselviler Caddesi’ne yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi.Ayrıca...

Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılmak isteyenler saat 19.30 başlayacak eylem öncesinde Taksim civarında toplandı. Ancak Taksim’in birçok noktasından Sıraselviler Caddesi’ne yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi.

Ayrıca metronun Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş ve çıkışı ile Taksim-Kabataş füniküler hattı TSİ 13.00’ten sonra kullanıma kapatıldı.

Yürüyüşe katılmak isteyenler, polisin İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nı barikatla kapatması nedeniyle Sıraseviler Caddesi ve ara sokaklarda yaptıkları eylemleri sosyal medyada paylaştı.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda Taksim’de ara sokaklarda yapılan eyleme polisin müdahale ettiği kaydedildi. Taksim’e doğru ilerlemek isteyen kadınlara polisin izin vermediğine dair görüntüler paylaşıldı.

EYLEMLER YASAKLANMIŞTI

Önceki gün İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı Taksim’de yapılacak eylemi yasaklamıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise yasağa karşı yürütmeyi durdurma başvurusu yaptı.

38 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, akşamüzeri Kadıköy’den vapurla Beşiktaş’a geçmek ve oradan Taksim’e çıkmak için iskelede bekleyen bir grup kadın vapura binemeden gözaltına alındı. Kurulan polis noktalarını aşmak isteyenler de dahil şu ana kadar 38 kadının gözaltına alındığı öğrenildi.
Polis bazı gruplara biber gazı ile müdahale etti.

ANKARA’DAKİ FEMİNİST YÜRÜYÜŞ: İSYANIMIZ FEMİNİSTTİR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ankara’da Sakarya Caddesi’nde kadınlar, “Feminist Gece Yürüyüşü” yaptı.

Madenci Anıtı’ndan başlayarak Sakarya Caddesi’ne kadar yürümek isteyen kadınlara polis izin vermedi. Kadınlar Sakarya Caddesi’ne yönlendirildi.

Sakarya Caddesi’nde yapılan açıklamada kadınlar, “Kadınların aynı haklara sahip olması için değil, bunun için buluşmadık. Biz, bugün burada toplanan feministler olarak, bütün dünyada bugün toplanan feministler olarak; çok daha büyük bir şey hedefliyoruz. Biz istiyoruz ki savaşın, sömürünün, işgalin, ırkçılığın, homofobinin, transfobinin, erkek şiddetinin olmadığı eşit, özgür bir dünyada yaşayalım. İsyanımız feministtir” dedi.

GENEL-İŞ İZMİR MÜZİKLE SOKAKLARDA

Genel-İş İzmir şubeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde yürüyüş gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi bandosunda çalışan kadınlar da yürüyüşe müzikleriyle eşlik etti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Kırmızı Kedi Kitabevi önünde toplanan kadınlar, Kıbrıs Şehitleri Caddesi Sevinç Pastanesi önüne kadar yürüdü.
Zamların geri alınması, şiddetin, sömürünün ve savaşın son bulması gibi taleplerin ön plana çıkığı yürüyüşte basın açıklamasını Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin okudu. “Tüm dünyada olduğu gibi bugün burada biz işçi kadınlar olarak eşit nitelikteki işlerde eşit ücret, eşit yaşam hakkı, özgürlük ve insanca yaşam talebi ile sokaktayız” diyen Gümüştekin, Türkiye’nin dört bir yanında hakları için direnen emekçi kadınlara selam yolladı.

DİYARBAKIR’DA 8 MART MİTİNGİ: AYSEL’İN HAFIZASI HAFIZAMIZDIR

Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi, halaylarla başladı.

Tutuklu Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla “Aysel’in hafızası hafızamızdır” pankartı asıldı.

Hasta ve infazları yakılan tutukluların özgürlüğü için 113 gündür Adalet Nöbeti tutan aileler ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri ise kendi kortejlerini oluşturdu. Anneler, “Zaman, değerlere sahip çıkma zamanı” pankartı taşıdı. Mitingde konuşan tutuklu anneleri, çocuklarının serbest bırakılmasını istedi.

SEDEF KABAŞ’TAN 8 MART MEKTUBU

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yazdığı mektupla “hakkını arayan kadınları cezasız bırakmayan bu düzene ne denmeli” diye sordu.