Polis lojmanında ölü bulunan Yeşim'in annesi: Kızım mezarında rahat uyusun istiyorum

Polis lojmanında ölü bulunan Yeşim'in annesi: Kızım mezarında rahat uyusun istiyorum
Manisa'nın Demirci ilçesinde polis lojmanında başından tabanca ile vurulmuş halde bulunan güzellik salonu işletmecisi Yeşim Akbaş'ın (27) ölümüne ilişkin tutuklanan komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız (28) ilk duruşmada...
Manisa'nın Demirci ilçesinde polis lojmanında başından tabanca ile vurulmuş halde bulunan güzellik salonu işletmecisi Yeşim Akbaş'ın (27) ölümüne ilişkin tutuklanan komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız (28) ilk duruşmada suçlamaları reddetti ve genç kadının intihar ettiğini ileri sürdü. Ancak Akbaş'ın annesi Aysun Akbaş, kızının kendini öldürecek biri olmadığını vurgulayarak adaletin sağlanmasını talep etti.

Geçen yıl 14 Nisan'da Demirci ilçesinde meydana gelen olayda, saat 08.00 sıralarında silah sesi duyuldu. Polis ekipleri sesin geldiği komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız'ın kaldığı odaya girdiğinde, güzellik salonu işletmecisi Yeşim Akbaş'ı başından vurulmuş halde buldu. Akbaş, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından tutuklanan Doğan Can Yıldız, 'kadına karşı kasten öldürme' suçlamasıyla Salihli Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

İlk duruşmada suçlamaları reddeden Yıldız, Akbaş'ın psikolojik sorunları olduğunu ileri sürerek intihar ettiğini iddia etti. Ancak duruşmada dinlenen tanıklar ve yapılan incelemeler, Akbaş'ın hayat dolu bir insan olduğunu ve intihar etmesinin mümkün olmadığını gösterdi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, detaylı bir inceleme için duruşmayı 31 Mayıs 2024 tarihine erteledi.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği temsilcisi ve İzmir Barosu'na kayıtlı Avukat Barış Özbay, duruşma sonrası yaptığı açıklamada Yıldız'ın suçlamaları kabul etmediğini ve herhangi bir pişmanlık göstermediğini belirtti. Ayrıca Akbaş'ın annesi Aysun Akbaş, kızının hayat dolu biri olduğunu vurgulayarak adalete olan inancını dile getirdi ve kızının anısına saygı gösterilmesini talep etti.